Borgmester: Frygteligt kølleoverfald

Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF) er rystet over kølleoverfald på p-vagter. Personalets sikkerhed har førsteprioritet.
P-vagterne er med til at skabe tryghed i de københavnske gader, siger borgmester, der kalder overfald "fuldstændigt uacceptabelt."
P-vagterne er med til at skabe tryghed i de københavnske gader, siger borgmester, der kalder overfald "fuldstændigt uacceptabelt." Foto: Københavns Kommune

Det er dybt forkasteligt, at en gruppe p-vagter i går blev udsat for et groft kølleoverfald ved Christiania i København.

Sådan lyder meldingen fra Københavns teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal (SF).

"Det er helt uacceptabelt. Jeg blev dybt rystet, da jeg hørte det i aftes," siger hun til Newspaq.

Hun understreger samtidig, at p-vagterne gennem de senere år har fået mange andre vigtige opgaver at tage sig til, udover p-bøderne. Så de er centrale i bybilledet.

"Samtidig med, at de er p-vagter, holder de øje med cykeltyverier, hærværk, stjålne biler og gadebelysning. Den indsats virker. De skaber tryghed i byrummet," siger Ayfer Baykal.

Kommunen har nu valgt at trække p-vagterne væk fra området i et stykke tid.

"Det vigtigste for os er personalets tryghed, og derfor sender vi ikke p-vagter ud, før vi ved, hvad der er op og ned i sagen," siger hun.

Politiet har endnu ikke anholdt nogen for overfaldet, som otte til ti maskerede personer stod bag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.