Borgmester efter sviner fra lastbilchauffør: "Du trænger seriøst til hjælp"

Nordfyns Kommunes borgmester, Morten Andersen (V), skrev en besked til en borger efter at være blevet kaldt "forbandede bonderøv". Beskeden kan opfattes som en trussel, siger ekspert.
Borgmester Morten Andersen (V) står ved hvert ord han skrev, da han til en borger blandt andet skrev "er det bare alle andre der er idioter og du er bare den perfekte".
Borgmester Morten Andersen (V) står ved hvert ord han skrev, da han til en borger blandt andet skrev "er det bare alle andre der er idioter og du er bare den perfekte". Foto: Nordfyns Kommune

"Når man føler trang til at omtale andre folk som forbandede bonderøv, så trænger man seriøst til hjælp. Har du nogensinde selv set dig i et spejl og bare tænkt lidt. Eller er det bare alle andre der er idioter og du er bare den perfekte".

Sådan skrev borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), i en personlig besked på Facebook til den 43-årig borger fra Bårdesø, Lars Jørgensen, der er lastbilchauffør.

Borgmesteren røg til tasterne og trykkede send i forbindelse med et kommentarspor om en politianmeldelse mod Nordfyns Kommune i en aktuel børnesag. Her havde borgeren kaldt ham "Forbandede bonderøv".

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Morten Andersens formulering kan opfattes som en trussel eller antydning af, at en borger ikke vil få hjælp, siger forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch til avisen, og mener at Morten Andersen er gået over stregen.

Det er ikke i orden

Selv mener borgmesteren, der har siddet i borgmesterstolen på Nordfyn i snart otte år, at hans budskab var, at man ikke snakker sådan til hinanden i en debat.

- Han skriver forbandede bonderøv til mig i et offentligt forum, og jeg vælger derefter at sende en privat besked til ham i et lukket forum. Jeg står ved hvert et ord, jeg har skrevet, for jeg synes ikke, det er i orden, at folk skriver sådan nogle grimme ting om andre, siger Morten Andersen blandt andet til Fyens Stiftstidende.

Afviser trussel

Han afviser, at det har været hensigten, at det skulle lyde som en trussel, som Roger Buch mener det kan opfattes.

- Det er et spørgsmål om at hjælpe en borger til at tænke sig om, inden han sætter sig ved tastaturet og skriver grimme ting til andre. Jeg er ked af, hvis andre opfatter det som om, at jeg vil true ham. Min opgave er at hjælpe borgere - også selvom de er frustrerede over kommunen - men en borger skal ikke omtale en borgmester som forbandede bonderøv, siger Morten Andersen.

Han forklarer også, at han normalt ikke kommenterer noget offentligt, men nogle gange skriver privat til folk, når de sviner andre til.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.