Borg-instruktør har en svaghed for dyreprogrammer og indiemusik
Instruktør Janus Metz er aktuel med filmen "Borg". Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Instruktøren Janus Metz går gerne alene i biografen, og så er han først for nylig hoppet på podcast-bølgen.

Janus Metz har instrueret sin første spillefilm, "Borg", der kredser om Wimbledon-finalen i 1980 mellem Björn Borg og John McEnroe. Selv er han vild med "Game of Thrones", og så har han en svaghed for programmer om dyr.

Hvilken film har du sidst set?

- Det var Steven Soderberghs "Logan Lucky", fordi jeg skal anmelde den i Filmmagasinet. I den sammenhæng har jeg tænkt mig lige at gense nogle af hans bedste film for at kunne sætte den i kontekst.

Hvilke serier streamer du?

"Game of Thrones!" Jeg er mega fan, og nu har jeg bare abstinenser, indtil næste sæson kommer. På det seneste har jeg også set "Taboo" med Tom Hardy, som jeg også var meget glad for. Den er virkelig beskidt, og så er den delvist danskinstrueret.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Faktisk har jeg ingen liggende, for jeg knalder bare brikker, jeg er så træt på grund af arbejdet med filmen "Borg". Men den seneste bog, jeg har læst, er det samlede Rolling Stone-interview med Susan Sontag. Hun har en nærmest erotisk tilgang til viden, og jeg har en stor interesse for hende, som jeg deler med min kone.

Hvilke podcasts hører du?

- Jeg har været sen til at stå på bølgen, men jeg har hørt et par afsnit af "Kvinden med den tunge kuffert", som er suveræn og sindssygt godt fortalt. Jeg kommer selv fra Viborg-egnen, så jeg kender området og Ørslev Kloster ret godt.

Hvad hører du i radioen?

- Jeg hører mest Radio24syv, og jeg elsker "Den Korte Radioavis", jeg er storforbruger af Kirsten Birgit.

Hvad lytter du til af musik?

- Jeg er vanemenneske og kan høre Bon Ivers "Perth" på repeat, og det har jeg nok gjort de seneste fem år. Og så har jeg en lille rejsegrammofon, og min kone købte i sommer nogle gamle italienske plader på Sicilien, så vi hører "Bella Ciao" og sådan noget i originale indspilninger. Det er helt åndssvagt romantisk. Til "Borg" har jeg lyttet til utrolig meget discomusik fra slut 70'erne.

Hvilket program kan få dig til at tænde for fjernsynet?

- Min guilty pleasure er sådan nogle naturprogrammer med dyrene på savannen. Jeg elsker sådan noget "dyr i Egyptens ørken" og lignende. Jeg ser også "Deadline", hvis det ikke bare er gamle, hvide mænd i jakkesæt, der snakker om reformer.

Hvilke magasiner læser du?

- Jeg læser Ekko, som jeg får fra fagforeningen. Jeg synes, de er gode til at gå i dybden og tage nogle tematikker op. Det er lige tilpas nørdet.

Hvilke aviser læser du?

- Jeg læser Politiken på nettet, og hvad folk ellers linker til. Jeg har en meget litterær kone, der læser New York Times, og der skimmer jeg artikler, hvis hun synes, de er vigtige for mig.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Jeg går i biografen. Jeg ender tit i Grand Teatret, for det er der, de film, jeg gider se, går. Og så bor jeg lige ved Vester Vov Vov, så den er jeg også glad for. Da jeg var studerende, gik jeg tit til midnatsforestillinger dernede alene.

/ritzau/FOKUS