Bombe dræber to i amerikansk diplomatbil
To blev dræbt og to kvæstet, da en selvmordsbomber torpederede en amerikansk diplomatbil i byen Peshawar.

To personer er mandag omkommet, da en selvmordsbilbombe målrettet angreb en amerikansk diplomatbil i byen Peshawar i det nordvestlige Pakistan, oplyser den lokale Khyber Pakhtunkhwa-provins' informationsminister.

Pakistansk politi har sikret en halvbrændt amerikansk pas fra en bil, der blev voldsomt ødelagt ved angrebet, siger en efterretningsofficer og fortæller, at selvmordsbomberen pløjede sin bil ind i den amerikanske diplomatbil.

- Eksplosionen har dræbt to amerikanere. Det er et farligt skridt fra terroristerne - de ønsker at terrorisere udlændinge, siger informationsminister Mian Iftikhar Hussain og tilføjer, at andre to amerikanere blev kvæstet ved eksplosionen.

Det afvises af en talsmand for den amerikanske ambassade i Islamabad, at der er dræbte amerikanere efter angrebet.

- De dræbte og de kvæstede arbejdede på det amerikanske konsulat i byen. Det er tale om et selvmordsangreb. Og selvmordsbomberen gik målrettet efter det amerikanske køretøj, siger han videre.

Politichefen i Peshawar, Imtiaz Altaf, siger, at bilbomben bestod af op mod 110 kilo sprængstof, heriblandt flere end 10 mortergranater. 19 mennesker er blevet kvæstet ved angrebet, siger politichefen.

Der var ingen umiddelbare kommentarer til angrebet fra konsulatet i Peshawar, mens talsmanden for ambassaden i Islamabad meddeler, at han ikke har nogen oplysninger om dræbte amerikanere.

/ritzau/AFP