Hold Danmark Rent Børn og kampagner giver renere veje
Nye tal viser, at vi holder op med at smide affald ud af bilen, når vi får børn. Men halvdelen af danskerne smider stadig skraldet fra sig. I dag blæses kampagnen ”Rene Veje Nu” derfor i gang af transportminister Henrik Dam Kristensen og Hold Danmark Rent
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.


Når vi bliver forældre, er der stor sandsynlighed for, at vi ikke kaster affald ud af bilvinduet mere. Det er en af konklusionerne i en ny analyse, der er blevet udarbejdet for organisationen Hold Danmark Rent.

I forhold til for to år siden smider 28% af bilisterne sjældnere affald ud af bilen. Og 10% af bilisterne er helt holdt op med at smide affald i vejkanten.

7% af bilisterne i undersøgelsen angiver som direkte årsag til den ændrede adfærd, at de har fået børn. I aldersgruppen 30-39 år gælder det for hele 22% af de adspurgte. Det er i denne alder, de fleste danskere får deres første barn.

 

Fire ud af ti danske bilister har ændret adfærd på to år. Men overordnet set, smider hver anden - eller 51% - af danskerne stadig affald ud af bilerne.

Som årsag til adfærdsændringen nævner 62% af bilisterne selv øget fokus og kampagner.

Derfor sætter Hold Danmark Rent i samarbejde med en række partnere i dag gang i den storstilede kampagne ”Rene Veje Nu”, som i de næste par uger vil præge landet med events, uddelinger, konkurrencer og information.

”Det er dejligt at se, at kampagnerne virker og rykker adfærd. Derfor er det så vigtigt at være med til at sætte gang i Rene Veje Nu”, siger transportminister Henrik Dam Kristensen, der torsdag 6. september var med til at blæse vejkampagnen i gang i Valby.

”Der bruges årligt mange millioner kroner på at fjerne affald fra de danske veje. Det er i bogstaveligste forstand penge ud af vinduet. Derfor støtter jeg op om kampagnen. Jeg vil gerne være med til at få bilisterne til at holde Danmark rent.”

 

Direktør for Hold Danmark Rent, Anne Holm Hansen, glæder sig over den positive udvikling i bilisternes adfærd, selv om der er langt endnu:

”Det er glædeligt at se, at 22% af de 30-39-årige ændrer adfærd, fordi de får børn. Det er tegn på, at vi gerne vil foregå med et godt eksempel – og at vi overordnet godt ved, hvad der er rigtigt. Ikke alene er adfærdsændringen betydelig. Bilisterne oplever også selv, at den hænger direkte sammen med indsatsen mod henkastet affald. ” siger hun.

”Der er også sket en markant ændring i rygernes adfærd. I 2010 smed 34% af rygerne ”altid” deres cigaretskod ud af bilen. I 2012 er andelen faldet til 17%. Men der er stadig rum til forbedring. 27% bruger ofte eller konsekvent naturen som askebæger, når de kører bil. Derfor intensiverer vi indsatsen for at tilbyde løsninger, der gør det nemt for bilisterne at gøre det rigtige.”

 

Kampagnen Rene Veje Nu blev skudt i gang i Valby, torsdag 6. september og fortsætter frem til 23. september med events over hele landet. Hold Danmark Rent og kampagnepartnerne uddeler blandt andet flere end 30.000 lommeskraldeposer og lommeaskebægre samt gennemfører en stor konkurrence. Kampagnen suppleres blandt andet af OBS-spots i tv og en flashmob på youtube.

Kampagnen Rene Veje Nu gennemføres i år for tredje gang og har under mottoet ”Ren vej – ren glæde” til formål at nedbringe mængden af affald, der kastes ud af bilerne på de danske veje.

I hele kampagneperioden vil danskerne kunne stifte bekendtskab med henkastet affald, der forsøger at råbe bilisterne op fra vejkanten.

Den humoristiske kampagne skal få bilisterne til at tænke sig om en ekstra gang, inden de smider affaldet ud af bilen i stedet for i skraldeposen eller skraldespanden.

_____________________________________________________________________________________

 

www.holddanmarkrent.dk

http://youtu.be/pQXJ9yaDlDg

Anne Holm Hansen, direktør, Hold Danmark Rent, tlf. 40 27 04 34/48 28 58 66

 
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.