Blogger: Overklassen er en flok parasitter, snyltere, gribbe og uproduktive kannibaler

Blogger Jan Hoby er bestemt ikke tilfreds med overklassen, som han i dette indlæg skyder med skarpt på. Han mener faktisk, at der er behov for en revolution, skriver han.

Jan Hoby er næstformand i LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger) og 100% socialist og feminist. Han er født i 1962 og opvokset i arbejderkvarteret Bispebjerg. Fra den tidlige ungdom har han været organiseret socialist. Jan vil hovedsageligt blogge om arbejderbevægelsens, primært fagbevægelsens, udfordringer set fra en aktivistisk og venstreorienteret fagbureaukrats udkigspost. Men han vil også tage emner som kritisk pædagogik, børns hverdagsliv og forskning inden for disse områder op.

DER ER IKKE RÅD, siger Lars Løkke. Der er for mange ældre, for mange flygtninge og for mange, som ikke arbejder, så derfor må vi spare på velfærden. Der er ikke råd, siger direktøren for den multinationale virksomhed. Den internationale konkurrence og omkostningerne i Danmark er alt for høje, så derfor får I kun små lønstigninger. Der er ikke råd, lyder det igen og igen i den ene mere tvivlsomme rapport efter den anden fra overklassens lille skødehund CEPOS.

Når medier, politikere, chefer og alle andre i eliten konstant har gentaget ”Der er ikke råd”, så etablerer det sig som en slags økonomisk sandhed, vi alle må acceptere.

Men for den gennemsnitlige dansker med et almindeligt job som fx faglært eller SOSU, så har det alvorlige konsekvenser. De oplever, at reallønnen ikke er steget nævneværdigt siden 2009, samtidig med at deres skattebetaling kaster stadig mindre velfærd af sig.

MEN DER ER FAKTISK RÅD til fest, farver, 30 timers arbejdsuge og førtidspension til alle, der har brug for det og en pensionsalder på 60 år oveni. Ja, der er stort set ikke det, der ikke er råd til, hvis det ikke var, fordi overklassen er hinsides enhver form for kontrol, lov og moral.

I Danmark er der velstand. Vi har en økonomi på godt 2.000 milliarder kr. (BNP), hvoraf det offentlige kun udgør en fjerdedel. Det svarer til, at alle mennesker i Danmark, dvs. børn, pensionister, studerende, arbejdende og arbejdsløse i gennemsnit tjener 360.000 kr.  Vi bliver stadigt rigere. BNP er vokset med 50 procent siden 2001 og med 20 procent siden krisen i 2009. Det gør, uanset målemetoden, Danmark til et af verdens rigeste lande.

Vi er også et land med en stor formue. Samlet har vi en nettoformue på 3.600 milliarder kr.  bestående af aktier, pensionsopsparing og kontanter. Danmark er også et land med et stærkt erhvervsliv, som tjener gode penge.

De tusind største danske virksomheder omsætter for mere end 3.000 milliarder kroner årligt, hvoraf en væsentlig del også hentes i udlandet. De danske selskaber er rigtigt dygtige til at skaffe sig overskud. I 2016 havde de et overskud på 227 mia. kroner efter skat, og de børsnoterede virksomheder har i 2017 udbetalt 94 mia. kroner i udbytte til aktionærerne.

SIDEN KRISEN HAR DE danske virksomheder generet et overskud på 966,12 mia. kroner Hvis de blev fordelt ligeligt mellem alle privatansatte, så ville de hver og en have fået 523.018 kroner i lønforhøjelse i perioden 2010-2016. Så når overklassen igen og igen kæfter op om, at der ikke er råd, er det løgn og latin.

Men så længe politikerne og fagbevægelsen accepterer overklassens præmis om, at Danmark er på vej ud over den økonomisk afgrund, så griner virkelighedens Fritz og Poul hele vejen til Cayman Islands.

OVERKLASSEN ER GRUNDLÆGGENDE skide ligeglad med fattige, syge og nedslidte danskere. De er skide ligeglade med, at titusindvis af børn og deres familier lever i ekstrem fattigdom. For der er intet, der rager overklassen mindre end arbejderklassens lidelser. Overklassen kan nemlig ikke finde noget mere kedeligt, gråt og ligegyldigt end almindelige menneskers liv. Tror du ikke på mig, så hør det fra hestens egen mund.

Mangemillionær Martin Thorborg synes nemlig, at elitens mennesker er mere interessante end hr. og fru Danmark: 

”Det ville være komplet arrogant af mig at sige, at jeg ikke er en del af eliten. Det er jeg da. Jeg tjener langt mere end gennemsnittet, og når jeg snakker, skriver aviserne nogle gange om det. Selv om det er udansk at sige, så er jeg en del af eliten, og det er jeg stolt af,” siger

Martin Thorborg og forsætter: 

”Elitens mennesker er ofte mere interessante end andre. Jeg vil hellere sidde til bords med en minister, en erhvervsdirektør, en forsker eller en opdagelsesrejsende, end jeg vil sidde til bords med hr. og fru Danmark. Jeg ved godt, det er sådan noget, man ikke må sige, men det er min ærlige mening. ” Berlingske, 9.august, 2017

Til Børsen 13. juni 2017 udtaler storkapitalist og ultranyliberalist Lars Seier, at penge er den eneste reelle målestok for de ting, du foretager dig. Lars Seier Christensen har solgt sin ejerandel i Saxo Bank for ca. 2,5 milliarder kroner, og på spørgsmålet om man kommer til at se ham smide 2,5 milliarder kroner i obligationer og læne sig tilbage i en solseng på sin yacht, svarer han som en dårlig udgave af Fritz og Poul: 

”Jeg kan rigtig godt lide at have en drink i hånden, men jeg mener godt, at man kan arbejde samtidig alligevel. Jeg har også nogle interesser ud over det rent økonomiske. Jeg brænder meget for filosofi og politik. ”

DEN DANSKE OVERKLASSE er som resten af verdens overklasser, en klasse af parasitter, snylter, gribbe og uproduktive kannibaler, der lever et liv i luksus på ryggene af lønarbejdernes slid og slæb.  Og modsat verdens lønarbejdere har overklassen alverdens politikere, overnationale institutioner og nationale parlamenter til at varetage deres interesser.

Så overklassen har en fest uden ende, for det er så fedt at være rig. Særligt fedt er det for de ekstremt rige. Et eksempel er tøjgiganten Bestsellers ejer, Anders Holch Poulsen, som bl.a. bruger sine penge på at købe jord i Skotland. Endda så meget, at han nu er den største jordejer i Skotland. Du kan også gøre dine børn glade og give dem en hest, og lade dem ride professionelt. Det er sket for Ecco-arvingen Anna Kasprzak, Lego-arvingen Agnete Kirk Thinggaard og dronning Margrethes niece prinsesse Nathalie til Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Alle rider de på internationalt niveau på million-dyre heste, ejer godser og rejser verden rundt medbringende deres konkurrenceheste. Og det kræver rigtig, rigtig mange penge.

DE ALLERRIGESTE DANSKERE har mange penge. Ja faktisk har de rigeste aldrig haft så mange penge som nu. I den seneste opgørelse havde de rigeste ti familier tilsammen 553 milliarder kr.  Det er mere, end hvad de 60 procent nederste dele af befolkningen ejer til sammen.

Overklassen slipper afsted med skatteunddragelse, skattely, udbytning, snyd og bedrag. Mens alle vi andre skal pukle for deres skyld.

Hvem sagde at der ikke var behov for en revolution?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

To unge mænd spiller beachvolley.
Sundhed

Livsfarlig varme

Pas på hedeslag

To Ben&Jerry is med et par teskeer foran
Mad og drikke

Du opbevarer

din is helt

forkert

En smadret søvgrå bil med redningsfolk omkring.
Krimi

Voldsomt sammenstød

Mand med isterninger foran sig.
Sundhed

15 gode råd:

Sådan overlever

du heden

Sofie Linde i gul sommerkjole
Kendte

Sofie Linde får nyt job

Jeg er så nervøs

Mand går foran facade med kæmpe klovnemund
Corona

Umulig at stoppe:

Antallet af

virussmittede eksploderer

Folk på en badebro
Nyheder

Hedebølge

i weekenden

Spansk kvinde med mundbind
Corona

Europa strammer op på coronaregler

passager i Københavns Lufthavn
Nyheder

Spanien-rejser aflyses i hundredvis

strand i spanien
Corona

Smittetal lukker Spanien for danskere: Sådan gør du

advarselsskilt om samlingsforbud
Corona

Stigende smitte bremser coronalempelse

Kvinden klamrer sig til bildøren
Krimi

Vilde billeder: Kvinde klamrer sig desperat til kørende bil

Helikopter i luften
Krimi

Kæntringsulykke - en person mister livet

coronatest
Corona

Her stiger smittetallet i boligområde

Neil Young og Paul McCartney
Kendte

Rocklegende sagsøger Donald Trump

strand i spanien
Corona

Spanien lukkes for danske rejsende

Inger Støjberg
Nyheder

Vidne: Støjberg truet af chef

Beredskab tilstede ved PostNords pakkesortering i Aabenraa
Krimi

Pakke lækkede syre: Ansatte blev evakueret

Aarhus Universitetshospital med helikopterlandingsplads
Krimi

Børnehavedreng fløjet

på hospitalet efter

ulykke i hængekøje

matasskilt på butiksfacade
Nyheder

Matas stopper salg af

eskimo-produkt

Sygeplejerske i beskyttelsesudstyr
Corona

To byer er hårdt ramt:

Smittetal stiger igen

En bjørn i et bur
Krimi

11-årig dræbt

af bjørne i bur

Prins William med dykkermaske og snorkel
Nyheder

Snorkel trækkes tilbage:

Risiko for kvælning

tv-værten Søren Ryge med pibe i munden
Film og TV

Efter 28 år:

Søren Ryge stopper

skilt ved rigsadvokatens kontor i københavn
Krimi

Bombetrussel tæt

på Christiansborg

Politisk kommentator Henrik Qvortrup
Nyheder

Nyt job til

Henrik Qvortrup

Hylder med bland selv-slik
Nyheder

Optisk illusion:

Bland selv-slik snyder

din hjerne

Facebooks logo
Corona

Facebook fjerner

Trump-video med

falsk information

Strand på Mallorca
Rejser

Spanien i fare

som rejsemål

Sundhedstens direktør Søren Brostrøm på et pressemøde
Corona

Sætter DSB på plads:

Vi skal ikke rykke

tættere sammen

Bygningen der huser retten i Glostrup
Krimi

Årvågen betjent

afslører gerningsmand

til grov voldtægt

En turist slænger sig på en statue på et museum i Italien
Helt vildt

Ups: Turist ødelægger

kunstværk i jagten

på feriefoto

Hertuginde Meghan og prins Harry af Storbritannien
Kongelige

Meghan får medhold:

Stor afsløring stoppet

Grevinde Alexandra
Kongelige

Alexandra: Det kom

som et stort chok

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl
Nyheder

Thulesen Dahl: Jeg er

den rette formand 

Person podes for coronavirus i Ringsted
Corona

112 nye smittede:

Tallene stiger fortsat

Kurt Thorsen
Kendte

Kurt Thorsen frygter for sit liv

Prins Joachim og familien
Kongelige

Prinsesse Marie: Det har været svært for børnene

Stand på bogmessen Bogforum i Bella Center 2019
Bøger

Dansk kæmpemesse

aflyst

Dør med skilt der viser politi
Krimi

Frækt tyveri: Forlod byggemarked med masser af varer

Strand
Nyheder

Ny ferielov kan koste dig efterårsferien - det her skal du være obs på

Indbrudstyve filmet af videoovervågning
Krimi

Mystisk serie af indbrud i burgerkæde

Forlystelse på Bakken
Corona

Her hamstrer gæsterne mundbind

folk på stranden
Nyheder

Er du klar? - massiv varme på vej

Københavns Lufthavn
Nyheder

Farvel til 650: Københavns Lufthavn vil fyre hver fjerde

DSB togvogn
Corona

Så er det slut med gratis pladsbilletter

Kvinde med mundbind
Corona

Her anbefaler Sundhedsstyrelsen brug af mundbind

Mand og kvinde i en seng
Sex og samliv

Sexlegetøj trøster i den skuffende sommer

Thomas Frank
Sport

Danskere missede over en milliard kroner

Eksplosion i Beirut
Nyheder

Eksplosion i Libanon: Lager indeholdt 2750 ton kemikalier

sedler og mønter
Nyheder

Snusfornuft: Færre dårlige betalere i RKI

Prins Joachim prinsesse Marie
Nyheder

Prins Joachim udskrevet

Mette Frederiksen Godhavn
Nyheder

Godhavnsdrenge vil 

have erstatning

Fyldt køleskab
Mad og drikke

6 gode råd:

Sådan undgår

du madspild

Lufthavn bagage
Helt vildt

Stoppet i lufthavn:

Havde skelet i kufferten

En snavset plastikbeholder
Mad og drikke

Sådan får du rene

plastikbeholdere

på ét minut

Eksplosion Beirut
Nyheder

BILLEDSERIE: Havnen i

Beirut uigenkendelig

efter eksplosion

Kåre Mølbak
Corona

Kåre Mølbak: Stands

genåbningen

Eksplosion Beirut
Nyheder

Kraftig eksplosion

ryster hovedstad

Spaniens ekskonge Juan Carlos.
Kongelige

Skandalekongen

er flygtet til Caribien

Thomas Frank Brentford
Sport

Danskere i kamp om

1,4 mia kroner

Motorvej set gennem forrude på bil
Krimi

Spøgelsesbilist

lavede U-vending

på motorvejen

Michelle Hørlyck Weber
Krimi

Michelle

fundet død

Helikopter på strand med SOS skrevet i sandet
Helt vildt

Tre mænd

reddet af SOS

på stranden

 iberisk skovsnegl - også kendt som dræbersnegl
Nyheder

Sådan får du bugt med

havens dræbersnegle

Skilt foran Danish Crown-slagteriet i Ringsted.
Corona

Må sende syge

smittede til

nabokommuner

israelske soldater i Golanhøjderne
Nyheder

Israel angriber

naboland

Ulykke på motorring 3
Krimi

Kvinde død

efter ulykke med

løsrevet autoværn

Den coronaramte polske slagteriarbejder Kamil Wotjek sidder i en køjeseng
Corona

Syg Danish Crown-medarbejder bor med 65 andre polakker

En stipper på scenen
Nyheder

Strippersag

i Frømandskorpset

Spanske demonstranter demonstrerer mod ekskongen Juan Carlos
Nyheder

Ekskongen anklages

for korruption:

Nu forlader han landet

Computer og nemid-kort
Krimi

Telefon-svindlere

narrede millioner fra

ældre borgere

Passager i metrotog - nogle bærer mundbind
Corona

Professor: 

Mundbind

er det eneste alternativ

til nedlukning

Morten Messerschmidt og Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti
Nyheder

Messerschmidt ny

næstformand i DF

Hilda og Keld Heick
Film og TV

Første navn afsløret: 74-årige Heick er klar til Vild med dans

Danish Crown-slagteriet i Ringsted
Corona

Tallene stiger:

207 nye smittede

i Danmark

Pressemøde om Tour de France på Københavns Rådhus med overborgmester Frank Jensen og statsminister Lars Løkke Rasmussen
Sport

Dansk cykelfest

er udskudt 

Kjeld Kirk Kristiansen
Kendte

Lego-familien vil have fingre i historisk travbane

Pelle Peter Jencel
Kendte

Lykkelige DR-værter: Vi skal være forældre

Bent Fabricius-Bjerre
Kendte

Bent Fabricius-Bjerre blev bisat med familien omkring sig