Blogindlæg Blogger: Overklassen er en flok parasitter, snyltere, gribbe og uproduktive kannibaler
Blogger Jan Hoby er bestemt ikke tilfreds med overklassen, som han i dette indlæg skyder med skarpt på. Han mener faktisk, at der er behov for en revolution, skriver han.

Jan Hoby er næstformand i LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger) og 100% socialist og feminist. Han er født i 1962 og opvokset i arbejderkvarteret Bispebjerg. Fra den tidlige ungdom har han været organiseret socialist. Jan vil hovedsageligt blogge om arbejderbevægelsens, primært fagbevægelsens, udfordringer set fra en aktivistisk og venstreorienteret fagbureaukrats udkigspost. Men han vil også tage emner som kritisk pædagogik, børns hverdagsliv og forskning inden for disse områder op.

DER ER IKKE RÅD, siger Lars Løkke. Der er for mange ældre, for mange flygtninge og for mange, som ikke arbejder, så derfor må vi spare på velfærden. Der er ikke råd, siger direktøren for den multinationale virksomhed. Den internationale konkurrence og omkostningerne i Danmark er alt for høje, så derfor får I kun små lønstigninger. Der er ikke råd, lyder det igen og igen i den ene mere tvivlsomme rapport efter den anden fra overklassens lille skødehund CEPOS.

Når medier, politikere, chefer og alle andre i eliten konstant har gentaget ”Der er ikke råd”, så etablerer det sig som en slags økonomisk sandhed, vi alle må acceptere.

Men for den gennemsnitlige dansker med et almindeligt job som fx faglært eller SOSU, så har det alvorlige konsekvenser. De oplever, at reallønnen ikke er steget nævneværdigt siden 2009, samtidig med at deres skattebetaling kaster stadig mindre velfærd af sig.

MEN DER ER FAKTISK RÅD til fest, farver, 30 timers arbejdsuge og førtidspension til alle, der har brug for det og en pensionsalder på 60 år oveni. Ja, der er stort set ikke det, der ikke er råd til, hvis det ikke var, fordi overklassen er hinsides enhver form for kontrol, lov og moral.

I Danmark er der velstand. Vi har en økonomi på godt 2.000 milliarder kr. (BNP), hvoraf det offentlige kun udgør en fjerdedel. Det svarer til, at alle mennesker i Danmark, dvs. børn, pensionister, studerende, arbejdende og arbejdsløse i gennemsnit tjener 360.000 kr.  Vi bliver stadigt rigere. BNP er vokset med 50 procent siden 2001 og med 20 procent siden krisen i 2009. Det gør, uanset målemetoden, Danmark til et af verdens rigeste lande.

Vi er også et land med en stor formue. Samlet har vi en nettoformue på 3.600 milliarder kr.  bestående af aktier, pensionsopsparing og kontanter. Danmark er også et land med et stærkt erhvervsliv, som tjener gode penge.

De tusind største danske virksomheder omsætter for mere end 3.000 milliarder kroner årligt, hvoraf en væsentlig del også hentes i udlandet. De danske selskaber er rigtigt dygtige til at skaffe sig overskud. I 2016 havde de et overskud på 227 mia. kroner efter skat, og de børsnoterede virksomheder har i 2017 udbetalt 94 mia. kroner i udbytte til aktionærerne.

SIDEN KRISEN HAR DE danske virksomheder generet et overskud på 966,12 mia. kroner Hvis de blev fordelt ligeligt mellem alle privatansatte, så ville de hver og en have fået 523.018 kroner i lønforhøjelse i perioden 2010-2016. Så når overklassen igen og igen kæfter op om, at der ikke er råd, er det løgn og latin.

Men så længe politikerne og fagbevægelsen accepterer overklassens præmis om, at Danmark er på vej ud over den økonomisk afgrund, så griner virkelighedens Fritz og Poul hele vejen til Cayman Islands.

OVERKLASSEN ER GRUNDLÆGGENDE skide ligeglad med fattige, syge og nedslidte danskere. De er skide ligeglade med, at titusindvis af børn og deres familier lever i ekstrem fattigdom. For der er intet, der rager overklassen mindre end arbejderklassens lidelser. Overklassen kan nemlig ikke finde noget mere kedeligt, gråt og ligegyldigt end almindelige menneskers liv. Tror du ikke på mig, så hør det fra hestens egen mund.

Mangemillionær Martin Thorborg synes nemlig, at elitens mennesker er mere interessante end hr. og fru Danmark: 

”Det ville være komplet arrogant af mig at sige, at jeg ikke er en del af eliten. Det er jeg da. Jeg tjener langt mere end gennemsnittet, og når jeg snakker, skriver aviserne nogle gange om det. Selv om det er udansk at sige, så er jeg en del af eliten, og det er jeg stolt af,” siger

Martin Thorborg og forsætter: 

”Elitens mennesker er ofte mere interessante end andre. Jeg vil hellere sidde til bords med en minister, en erhvervsdirektør, en forsker eller en opdagelsesrejsende, end jeg vil sidde til bords med hr. og fru Danmark. Jeg ved godt, det er sådan noget, man ikke må sige, men det er min ærlige mening. ” Berlingske, 9.august, 2017

Til Børsen 13. juni 2017 udtaler storkapitalist og ultranyliberalist Lars Seier, at penge er den eneste reelle målestok for de ting, du foretager dig. Lars Seier Christensen har solgt sin ejerandel i Saxo Bank for ca. 2,5 milliarder kroner, og på spørgsmålet om man kommer til at se ham smide 2,5 milliarder kroner i obligationer og læne sig tilbage i en solseng på sin yacht, svarer han som en dårlig udgave af Fritz og Poul: 

”Jeg kan rigtig godt lide at have en drink i hånden, men jeg mener godt, at man kan arbejde samtidig alligevel. Jeg har også nogle interesser ud over det rent økonomiske. Jeg brænder meget for filosofi og politik. ”

DEN DANSKE OVERKLASSE er som resten af verdens overklasser, en klasse af parasitter, snylter, gribbe og uproduktive kannibaler, der lever et liv i luksus på ryggene af lønarbejdernes slid og slæb.  Og modsat verdens lønarbejdere har overklassen alverdens politikere, overnationale institutioner og nationale parlamenter til at varetage deres interesser.

Så overklassen har en fest uden ende, for det er så fedt at være rig. Særligt fedt er det for de ekstremt rige. Et eksempel er tøjgiganten Bestsellers ejer, Anders Holch Poulsen, som bl.a. bruger sine penge på at købe jord i Skotland. Endda så meget, at han nu er den største jordejer i Skotland. Du kan også gøre dine børn glade og give dem en hest, og lade dem ride professionelt. Det er sket for Ecco-arvingen Anna Kasprzak, Lego-arvingen Agnete Kirk Thinggaard og dronning Margrethes niece prinsesse Nathalie til Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Alle rider de på internationalt niveau på million-dyre heste, ejer godser og rejser verden rundt medbringende deres konkurrenceheste. Og det kræver rigtig, rigtig mange penge.

DE ALLERRIGESTE DANSKERE har mange penge. Ja faktisk har de rigeste aldrig haft så mange penge som nu. I den seneste opgørelse havde de rigeste ti familier tilsammen 553 milliarder kr.  Det er mere, end hvad de 60 procent nederste dele af befolkningen ejer til sammen.

Overklassen slipper afsted med skatteunddragelse, skattely, udbytning, snyd og bedrag. Mens alle vi andre skal pukle for deres skyld.

Hvem sagde at der ikke var behov for en revolution?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.