Blogger-Johnny: Det her burde få alle til at skide i bukserne af skræk
Foto: Avisen.dk

Johnny Larsen er opvokset på Nørrebro i København. Mod alle odds fik han en uddannelse som journalist i 1987 - efter 17 år som ufaglært og derfor temmelig nedslidt.

Han har skrevet en bog, sange og en opera, og lidt af manglende evne til at holde mund. Johnny været ramt af depression siden børneårene og har været selvbehandlet, indtil han blev ramt af svær sygdom i 2009.

 

Følg Johnny Larsen på Twitter

I DISSE DAGE spammes det samme klip af to hundeagtige robotter, der åbner en dør, rundt på sociale medier, og selv ellers ret forstandige folk lader sig skræmme og alle er enige om, at ”vi er fucked”.

Personligt har jeg svært ved at blive skræmt af to hovedløse, gule gravhunde, hvoraf den ene er udstyret med en LEGO-kran. Jeg ser noget andet, man kan frygte for, og som burde få alle til at skide i bukserne af skræk.

Pøbelvældet har taget over og føres frem af politikere, hvis eneste mål for længst er tydeliggjort som magt for magtens skyld. Der er intet ved nutiden magthavende politikere, som tyder på, at man vil arbejde for samfundet, fællesskabet eller fremdriften. I stedet arbejder de toneangivende politiske partier på kontrol af alle borgere.

MIN HUKOMMELSE SVIGTER mig en anelse, så jeg kan ikke huske, hvem der ledte mig på analogien mellem dagens danske samfund og George Orwells bog ”1984”, men en eller anden gjorde. Tak for det og undskyld tyveriet.

Ibn Warraq skrev i bogen ”Derfor er jeg ikke muslim” om islam og argumenterede for, at det ikke er præsterne, men pøblen man skal frygte. Faktisk er det samme tanke Platon er inde på i sin gennemgang af demokratiet.

I ”1984”, i Huxleys ”Fagre Nye Verden” og i Terry Gilliams ”Brazil” møder vi skrækbilleder på fremtiden, dystopier, hvor teknologien og nogle usynlige magthavere styrer alt. ALT! Drevet af pøblen, eksekveret af middelklassen. Hvad politikere egentlig vil med dette er uforståeligt. Medmindre de ikke tænker længere end personligt velbehag og total frihed og velstand i deres egen levetid.

FÆLLES FOR DISSE DOMMEDAGSPROFETIER er, at politikere tager magten over tilværelsen, og retten til at definere sandt mod løgn, godt mod ondt, virkeligt mod fantasi, og at de intet ville være uden pøblen. Derfor er det først og fremmest pøblen, som skal mobiliseres, og det er noget politikere ved, hvordan man gør. Politikere… disse samfundets illusionister, der ryster afværgende og afslørende med den ene hånd, mens de manipulerer os med den skjulte.

Der er langt større grund til at være bange for den mekaniske pøbel end for den batteridrevne robothund, der løber tør før eller siden. Pøblen, politikernes frontløbere, soldater, bødler løber i front og baner vejen. Det har de altid gjort, og de vil gøre det igen.

Platon mente, at demokrati (kort fortalt) vil føre til tyranni, og han begrundede det med, at mennesker som ikke vil det gode får adgang til magten gennem at fodre pøblen, den indre svinehund, med saftige godbidder. Derfra går det galt.

Kan man overhovedet tale om dystopier og sammenligne med tanke- og handlingskontrol i et moderne frit samfund, hvor vi trods alt både har internet og andre måder at kommunikere på og finde sandheder? Svaret er desværre: Ja, nemt! Nemmere end nogensinde.

FOGH SENDTE OS I KRIG for at blive gedebukkebens- overogundergeneral-krigskommander-sergent, og han ofrede vore unge, der i illusionen om ”at gøre en forskel” mistede liv og lemmer i USA's kamp for at få kontrol over olien og få bugt med den pøbel, som USA selv havde bevæbnet og styrket.

Løkke fjernede de mindre enheder og lavede storkommuner, Antorini sendte vore unger i arbejdstræningslejre, hvor de skal lære at indordne sig som soldater, der er tilvænnet de magiske 37 timers afgivelse af personlig frihed.

Mette Frederiksen strammede forgængernes linje og gjorde syge og arbejdsløse til pariaer. Den nuværende regering har givet os beklædningsdekreter og arbejder på et svinekødsdekret samt tvungen indlemmelse i vuggestuer, så staten har kontrol over de kommende generationer lige fra fødslen.

Huxley gik skridtet videre og lod alle fødes i kuvøser, genetisk manipulerede til et liv som Alfa, Beta eller Gamma. Når teknologien kommer, vil det også blive et emne.

VI HAR OVERVÅGNING af vore mindste bevægelser, fysisk og mentalt, vi har begrænsninger på rejsemål, vi skal registreres i hoved og røv, hvis vi køber bolig eller bil, og alt sammen angiveligt for at hindre de onde i at overtage vores land, vores liv og vores frihed.

Den sørgelige nyhed er, at de onde allerede har overtaget det hele, og deres pøbelgardister er ikke længere i skyggerne, de er ude i det åbne og de er bevæbnede… og vi har selv stemt på deres ejere.

JEG UDLOVER EN DUSØR til den der kan påvise væsentlige forskelle på Folketingets partier inklusive dem der står og hopper for at komme ind. Altså forskelle som gør, at fremsyn, dannelse, uddannelse, respekt, humanisme og ræson vægtes højere end retten til at styre spillet med en ”game controller”, alene for at få magt. Dusøren? Chokolade og sportskage på La Glace.

Nogle vil mene, at der er håb på venstrefløjen, men det ser ikke sådan ud.

Her har en anden pøbel fået foder, og uanset om man kigger mod højre, hvor langt de fleste står som sild i en tønde for at have retten til at styre pøblen, eller om man kigger mod venstre, så er resultatet det samme: Magten skal fastholdes ved at give pøblen foder.

Helt ærligt: Vi er ”fucked”.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.