Betjente får reprimande efter selvmord
Foto: Colourbox
En betjents selvmord får nu konsekvenser for to kolleger, fordi de ikke kropsvisiterede ved en anholdelse.

To kolleger får en irettesættelse for deres rolle, da en 45-årig betjent sidste år begik selvmord lige uden for politistationen i Roskilde med sin tjenestepistol.

Det er Rigspolitiet, der nu løfter en pegefinger, skriver Dagbladet Roskilde.

Betjenten skød sig selv med sin tjenestepistol den 9. november sidste år, efter at de to kolleger havde anholdt ham for spirituskørsel på Vestmotorvejen. Den påvirkede betjent kom med i patruljevognen tilbage på stationen.

Da de skal til at stige ud på stationen, skyder betjenten sig selv. Betjentene undlod nemlig at kropsvisitere ved anholdelsen, selvom det er fast procedure.

- Vi har alle sammen lært af den her sag, og procedurerne er blevet indskærpet, så alle nu er gjort opmærksom på, at der skal kropsvisiteres i alle tilfælde, siger vicepolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen til Dagbladet Roskilde.

De nu irettesatte betjente forklarede efter episoden, at den afdøde ikke havde opført sig underligt, og at der ikke var nogen alarmklokker, der ringede.

- Vi er jo ikke overraskede over den, og jeg er ikke i tvivl om, at det er den rigtige afgørelse, og den tager vi til efterretning, siger vicepolitiinspektøren.

Disciplinærafgørelsen får ikke nogen betydning for de to betjente ud over teksten i personalepapirerne. Betjentene fortsætter dermed i tjenesten.