Avis: Astrid vil fyre Ole Sohn
Foto: Colourbox
Ifølge Weekendavisen vil Astrid Krag som ny formand betyde et farvel til ministerholdet for Ole Sohn.

SF-veteranen og partiets tidligere så stærke mand Ole Sohn står til en fyreseddel som minister, når kabalen efter det forventede valg af Astrid Krag som ny formand skal gå op, skriver Weekendavisen.

Weekendavisen erfarer, at Steen Gade står til at blive ny mand på ministerholdet. Han var tidligt ude og pege på Astrid Krag som det bedste valg som ny formand, og ifølge avisens oplysninger bliver det belønnet med posten som minister for udenrigshandel.

Det betyder, ifølge avisen, at Pia Olsen Dyhr - der som Steen Gade er fra partiets grønne fløj - skal rykkes til en anden post, og hun bliver derfor ny sundhedsminister i stedet for Astrid Krag, der i egenskab af ny formand for SF skal have en tungere ministerpost.

Hun rykker derfor ind på Ole Sohns taburet i Erhvervs- og vækstministeriet, skriver Weekendavisen.

Siden valget er Ole Sohn rykket længere og længere væk fra partiets inderkreds, og med fyresedlen er det altså tilsyneladende helt farvel til manden, der sammen med Villy Søvndal har udtænkt og eksekveret partiets nye linje.

Artiklen i Weekendavisen er skrevet af Hans Mortensen, der har skrevet bogen "Den røde tråd - SF og vejen til magten" om SF's nyere partihistorie.

Han er kendt som en mand med særdeles gode kilder i SF.