Anklagere i Breivik-sag truet fra Danmark
En mindesten ud for Utøya, hvor Anders Breivik gik amok i juli sidste sommer. Nu er statsanklagerne blevet truet på en video, der er lavet af en 42.-årig nordmand, der er bosat i Vejle. Foto: Polfoto, AP, Matt Dunham
En 42-årig mand fra Vejle er sigtet for at true med at myrde anklageren i Breivik-sagen. Han hylder desuden massemorderen.

En tidligere forvaringsdømt nordmand, der har boet i Vejle siden 2009, er blevet sigtet for mordtrusler mod statsanklagerne i Breivik-sagen.

Det skriver den norske avis VG.

Truslerne om at knivdræbe de to statsanklagere, er at finde på en video, som den 42-årige har lagt ud på nettet i december.

I videoen siger han desuden, at han agter at tage til Utøya til sommer for at holde 'skydeøvelse'.

Advokaturchef for Sydøstjyllands politi bekræfter overfor Ekstra Bladet, at den 42-årige er sigtet i sagen. Hun kan dog ikke oplyse, hvad det er, han præcist er anklaget for.

"Sagen er stadig under efterforskning, der ventes at være slut i løbet af en måneds tid. Så vil der blive taget stilling til en eventuel tiltale," siger Birgit Nielsen.

Den 42-årige mand har flere gange forsøgt at foregive, at han kender Anders Breivik. Blandt andet ved at poste ting på Breiviks Facebook profil .

Manden er indtil videre på fri fod. Han blev i 1999 idømt forvaring for overgreb og voldtægt mod børn. Han blev løsladt i 2005 og flyttede fire år efter til Vejle.

Kilde: VG og EB