Angry Birds-skabere flyver på milliardjagt på aktiemarkedet

Skaberne af spillet Angry Birds vil hente op til seks milliarder kroners luft under vingerne på aktiemarkedet.

Siden 2009 er vrede finske fugle fløjet på tværs af mange mobilskærme i Danmark og resten af verdenen takket være skaberne af spillet Angry Birds.

Selskabet bag hedder Rovio Entertainment og er på vej på børsen. Fredag bekræftede selskabet, at salget af dets aktier starter ved en samlet værdi på op til en milliard dollar. Det svarer til seks milliarder kroner.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Selskabet, der er baseret i Espoo i Finland, vil sætte aktier til salg for mellem 10,25 og 11,5 euro. Det svarer til et sted mellem 76 og 85 danske kroner.

Samlet set er det håbet, at børsnoteringen indbringer mellem 802 og 869 millioner euro, hvilket svarer til omkring 6-6,5 milliarder danske kroner.

Selskabets administrerende direktør, Kati Levoranta, siger, at børsnoteringen vil give nye aktionærer muligheden for at blive del af Rovio's succeser.

På ryggen af det succesrige spil, hvor vrede fugle jagter deres forsvundne æg, har selskabet bygget en såkaldt franchise op om fuglene.

Det har kastet flere spil, legetøj, læskedrikke og forlystelsesparker af sig.

Der endda skrevet en spirituel bog om, hvordan man kan fjerne de grønne grise (fuglenes fjender i spillet, red.) fra sit liv.

Fra 29. september retter de små aggressive fugle deres fokus væk fra de grønne grise og mod børsens i Helsinki.

/ritzau/AP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.