A-kasse: Se hvad du får udbetalt
Hvis man bliver i efterlønsordningen, til man skal på folkepension, kan man score en skattefri præmie på 147.516 kr. Foto: Colourbox.dk
Hvor mange efterlønspenge får jeg tilbage? Det kan de første a-kasse medlemmer snart få svar på.

De nye efterlønsregler er guf for landets a-kasse medlemmer.

I hobetal strømmer de til informationsmøder for at blive klædt på til det svære valg: Skal eller skal man ikke fravælge ordningen?

Det oplever man i AJKS, Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog, der har 20.000 medlemmer.

Her er man i gang med 16 planlagte fyraftensmøder om efterlønnen.

"Interessen er overvældende. Hver fjerde, som vi inviterer til møde, har tilmeldt sig," fortæller Steen Rønnengart, der er organisationskonsulent i AJKS.

Som den måske første a-kasse er AJKS snart klar til at fortælle hvert enkelt medlem, hvor mange efterlønskroner, de helt præcist kan få udbetalt fra 2. april, og hvad de kan få udbetalt i efterløn, hvis de bliver i ordningen.

"Hjemmesiden er færdig inden for en måned. Her vil folk præcis kunne få at vide: Det her kan du få udbetalt. Og de kan tjekke det om natten, hvis de har lyst," siger Steen Rønnengart.

Medlemmerne kan også lægge deres pensionsoplysninger ind på hjemmesiden og få oplysninger om, præcis hvad de kan få i efterløn - til den tid.

Fra den 2. april og frem til 1. oktober kan danskerne få udbetalt deres efterlønspenge skattefrit, og udbetalingen kommer til at foregå smertefrit, forventer Steen Rønnengart.

"Det er vores forventning, at vi vil lave en hjemmeside, hvor folk kan gå ind via NemID og hakke af i en boks. Vores ambition er, at pengene udbetales i løbet af et par dage på folks Nemkonto," siger han og understreger, at det er den enkelte a-kasse, der står for udbetalingen til deres medlemmer.

To tredjedel af AJKS's godt 20.000 medlemmer betaler i øjeblikket ind til efterlønsordningen.

I AK-Samvirke, der er paraplyorganisation for landets 27 a-kasser, oplyser man, at alle a-kasser i løbet af de kommende måneder vil regne på, hvad hvert enkelt medlem kan få udbetalt.

"Alle én million a-kasse medlemmer vil få et brev om, præcis hvor mange penge de har, og hvad de fravælger ved at melde sig ud. Det er vigtigt med retvisende information, så a-kassernes telefoner ikke brænder sammen," siger direktør Verner Sand Kirk til Newspaq.

Hvis man framelder sig efterlønnen, kan man udover et kontant pengebeløb spare det årlige kontingent på i øjeblikket 5.520 kroner. Kontingentet kan dog trækkes fra i skat.

Har man været med i efterlønsordningen fra starten i april 1999, vil man kunne hæve godt 67.000 danske kroner.

via Listen To News