Fyret? Det kan være dit livs chance

"Hvis man kigger lidt indad, er der mange, som kan bruges meget bedre et andet sted - og de får altså et bedre job," - Morten Tange, indehaver af KarriereCoach. (Foto: Arkiv/modelfoto)

Fyringer fører i det fleste tilfælde til et bedre job, viser rundspørge

De fleste er enige om, at det er ubehageligt at få stukket en fyreseddel i hånden. Det gælder også det overvejende flertal i en rundspørge blandt fyrede, som Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Men at blive fyret fører også andet med sig.

63,2 procent svarer nemlig i rundspørgen, at fyreseddelen ikke blot førte en ubehagelig oplevelse med sig. Den fyrede har også formået at få et bedre job efterfølgende.

"Det er meget ofte, at folk får en bedre stilling. Men det er på lang sigt, for den første periode for en fyret er en nedtur," siger Morten Tange, der er indehaver af KarriereCoach og har en mangeårig erfaring som karriererådgiver.

Han uddyber. at de personer, der i første omgang bliver fyret, ofte ikke passer så godt ind på arbejdspladsen. Deres kvalifikationer kan derfor komme meget bedre til syne andetsteds, og det fører altså til større udfordringer.

Alle kan få noget ud af en fyreseddel

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Nikoline Meyer, synes, at tallene i rundspørgen er interessante, fordi de afspejler det lidt provokerende udsagn: En fyring kan føre noget godt med sig.

"Når man først kommer ud over det 'granatchok', det er at blive fyret, så sker der det, at de fleste kommer styrket ud af det," siger Nikoline Meyer.

Hun oplever dog også, at det ikke gælder for folk i en mangeårig ansættelse, da de er mere sårbare, fordi de er tryghedsorienterede.

Men alle kan få noget ud af en fyreseddel, hvis man blot tænker over, hvad man selv kan få ud af denne situation.

"Jeg får mange mails, hvor tidligere fyrede skriver, at de fik en ny personlig indsigt i denne periode. De mennesker, der reflekter over fyringen, kan altså få noget godt ud af det," siger Nikoline Meyer.

Rundspørgen

Hvad er mest retvisende for din arbejdssituation efter fyringen?

Jeg har ikke kunnet få et nyt job 3.5%
Jeg har nu en dårligere stilling   12.8%
Jeg har nu en tilsvarende stilling 20.2%
Jeg har nu en bedre stilling 63.4%

Kilde: Analysebureauet Wilke for Avisen.dk