80 anholdt i St. Louis efter tredje dag i streg med uro
I St. Louis har mange mennesker været på gaden for at vise deres utilfredshed med, at en hvid betjent er blevet frikendt for drabet på en sort mand. For tredje aften i træk udviklede protesterne sig voldeligt. Foto: Joshua Lott/Reuters
Hvid betjent blev fredag frikendt for at have dræbt en sort mand i 2011. Siden har der været demonstrationer

Flere end 80 personer er anholdt på grund af uroligheder i den amerikanske storby St. Louis.

Det oplyser politiet ifølge Reuters.

Siden fredag har borgere i byen St. Louis i delstaten Missouri været på gaden for at vise deres utilfredshed med, at en hvid betjent er frikendt for at have skudt og dræbt en sort mand i 2011.

Demonstrationerne udviklede sig søndag aften voldeligt for tredje dag i træk.

Den voldelige eskalering tog fart omkring klokken 20.30 lokal tid, da cirka 100 demonstranter afviste at forlade byens centrum. Demonstrationen var ellers begyndt roligt med omkring 1000 deltagere.

Vinduer blev smadret, mens skraldespande og møbler blev kastet rundt i gaderne, skriver den lokale tv-station KMOV på sin hjemmeside.

Flere betjente blev også ramt af et ukendt kemikalie, der blev sprayet på dem. Politiet brugte blandt andet peberspray mod demonstranterne for at få bugt med urolighederne.

- Vi er i kontrol. Det her er vores by, og vi vil beskytte den, siger politikommissær Lawrence O'Toole på et pressemøde tidligt mandag morgen dansk tid ifølge Reuters.

Som konsekvens af urolighederne de seneste dage valgte den engelske sanger Ed Sheeran og det irske band U2 begge at aflyse koncerter i weekenden i den amerikanske by.

Det skyldtes, at politiet ikke kunne garantere for sikkerheden på grund af de udbredte demonstrationer i byen.

De mange demonstranter marcherer i gaderne i protest mod frikendelsen af den tidligere politibetjent 36-årige Jason Stockley.

Stockley, som var sigtet for drab på 24-årige Anthony Lamar Smith, har hævdet, at Smith havde en pistol, og at betjenten derfor følte sig truet og skød.

Anklagemyndigheden påstod modsat, at Stockley plantede en pistol i Smiths bil efter drabet.

Dommer Timothy Wilson mente imidlertid ikke, at anklagemyndigheden havde fremlagt klare beviser, for at Stockley havde begået drab, eller for at han ikke havde handlet i nødværge. Stockley blev dermed frikendt.

/ritzau/