3,5 millioner Dankort skrottes
Antallet af nye Dankort bliver tidoblet i 2012. Foto: Pressefoto, Nets
Historisk mange betalingskort skal skiftes i løbet af 2012.

Kig engang i din pung. Du kan meget nemt være blandt dem, der får nyt betalingskort i løbet af 2012.

Næsten alle Visa/Dankort har nemlig udløb i 2012. Det samme gælder alle traditionelle Dankort udsted efter 2004. Det kulminerer nu i en stor-udskiftning af mere end halvdelen af alle betalingskort.

I løbet af i år kan Nets, der styrer alle Dankort, se frem til at udskifte 300.000 kort. Hver måned.

"I en almindelig måned ligger vi på få tusinde udskiftninger eller mindre end en tiendedel af det, vi oplever her," siger pressechef Søren Winge til Newspaq.

De mange nye kort vil være udstyret med en chip, der lever op til internationale standarder. I praksis betyder det, at man kan gennemføre betalinger selvom en terminal er offline. Mange steder i udlandet vil man også slippe for at skrive under, når terminalen er udstyret til at læse den nye chip. Men det er ikke revolutionerende nyt, siger Søren Winge.

Udskiftningen kommer ikke til at volde kortholderne store problemer, men Søren Winge peger på de problemer, der dog kan opstå.

"Hvis du har automatisk betaling af mobilabonnement, BroBizz eller på iTunes, skal du ind og ændre dine kortoplysninger," siger Søren Winge og understreger, at Nets er gearet til at sende nye kort ud til tiden.