13 blev fyret for at dumpe kursus: Nu får de godtgørelse
HK og Københavns Kommune er blevet enige om godtgørelse til 13 personer, der blev fyret for at dumpe kursus.
Det var at gå over stregen at fyre 13 ansatte i Københavns Kommunes økonomiforvaltning, fordi de ansatte forinden dumpede et fem dages økonomikursus. I hvert fald er kommunen gået med til at betale i alt 740.000 kroner i godtgørelse til de 13 HK-medlemmer.
Det var at gå over stregen at fyre 13 ansatte i Københavns Kommunes økonomiforvaltning, fordi de ansatte forinden dumpede et fem dages økonomikursus. I hvert fald er kommunen gået med til at betale i alt 740.000 kroner i godtgørelse til de 13 HK-medlemmer. Foto: Københavns Kommune/Free

Det var at gå over stregen at fyre 13 ansatte i Københavns Kommunes økonomiforvaltning, fordi de ansatte forinden dumpede et fem dages økonomikursus.

I hvert fald er Københavns Kommune gået med til at betale i alt 740.000 kroner i godtgørelse til de 13 HK-medlemmer.

Det er Winnie Axelsen, formand i HK Kommunal Hovedstaden, godt tilfreds med.

- Jeg er glad og lettet, fordi vi lagde vægt på, at det her ikke var en ordentlig proces. Alle fik en godtgørelse, og det er det tætteste, vi kommer på en undskyldning, siger hun.

Winnie Axelsen understreger, at de individuelle beløb på godtgørelsen ikke er specielt store, men at det er signalværdien, der er det vigtigste.

- Det er lige så meget anerkendelsen af, at det ikke var i orden, som tæller her, lyder det.

Hos HK Kommunal Hovedstaden forventer man, at denne sag forhåbentligt bliver den sidste af sin slags.

- Jeg håber - jeg er faktisk overbevist om - at det her har været et "wake up call" for direktionen. Det her har givet dem stof til eftertanke. Det er jeg sikker på.

- Jeg tror faktisk, at de har indset, at det er vigtigt, at de ansatte føler sig trygge og er glade for deres arbejde. Jeg forventer fremadrettet, at der er en god dialog, siger Winnie Axelsen.

Medarbejderne vidste ikke, at de ville blive fyret, hvis de ikke bestod kurset. Derudover har Winnie Axelsen tidligere beskrevet kurset som ganske svært og eksamen som noget nær umulig.

Københavns Kommune har nu udsendt besked til alle ansatte på tværs af forvaltninger om, at det at dumpe på et kursus ikke fører til fyring.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.