11 kilo lettere: Her er opskriften på Løkkes vægttab
En 11 kilo lettere Løkke lufter løbesko, partifæller og tilhængere under valgkampen. Det blev der ikke tid til onsdag. FOTO: Bax Lindhardt/Scanpix
Lars Løkke Rasmussen bruger dagen før dagen på at samle trådene og puste ud inden de afgørende tv-dueller.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har knoklet i løbet af valgkampen.

Det vidner både hans vægtkurve og de daglige opdateringer fra Venstres pressetjeneste om. Og der har været flere spørgsmål til statsministerkandidatens vægt fra medier og vælgere.

På ganske få måneder har den politiske sværvægter smidt 11 kilo.

Og han er ikke bare i god form. Selv om Løkke under valgkampen jævnligt har luftet løbeskoene, er hemmeligheden bag det bemærkelsesværdige vægttab en anden.

Mad efter 18 feder om natten

Beslutningen om at smide de ekstra kilo, blev truffet, da Løkke deltog i gallataffel ved Dronning Margrethes 75 års fødselsdag den 16. april.

Siden har han levet efter mottoet: "Hvad du spiser efter 18, feder om natten."

Det fortæller hans særlige rådgiver Christian Hüttemeier.

Og særligt under en valgkamp er det med mad lidt af en udfordring for de politikere, der skal bære partierne under valgkampen.

- Mad er i det hele taget noget mærkeligt noget under en valgkamp, hvor man hele tiden er i gang. Men på det sidste er Løkke jo blevet det helt store helsemenneske, så nej, mad har ikke fyldt særligt meget i denne her valgkamp, siger Christian Hüttemeier.

Ikke noget kampagnestunt

Den særlige rådgiver afviser, at slankekuren er udtænkt i Venstres kampagneafdeling før valget.

- Sådan en disciplin kan du ikke planlægge på vegne af et andet menneske. Det er udelukkende hans eget initiativ, siger han.

Nogen løbetur er det dog ikke blevet til dagen før valget, ligesom de seneste ugers intensive kampagneaktiviteter er taget af. Lars Løkke Rasmussen har brugt dagen før dagen på at samle kræfter og forberede sig på slutspurten.

Klokken 13.00 holdt Venstre et ekstraordinært pressemøde foran Udenrigspolitisk Nævn på Christiansborg. På en frokost af mager fisk leverede partiformanden en 17 minutter lang argumentation for, hvorfor Danmark er bedre tjent med ham i statsministeriet end Helle Thorning-Schmidt.

Blev der tid til en morfar?

Eftermiddagen er gået med at læse, forud for aftenens to afgørende tv-dueller.

- Der er rigtig meget, man skal have styr på, før man går på tv. Det er benhårdt arbejde. Forberedelse handler jo også om at være mentalt klar, siger Christian Hüttemeier.

Lars Løkke Rasmussen stemmer selv på Nyboder Skole i København torsdag klokken 11.30.

via Listen To News