Pia K. tavs om regeringsdannelse: Jeg svømmer en tur fredag
Dansk Folkeparti bider Venstre i haserne som det største parti i blå blok. Den tidligere partiformand mener dog ikke, at der kan blive tale om regeringsdebut.

Pia Kjærsgaard blev hyldet som en dronning ved ankomsten til Dansk Folkepartis valgfest på Christiansborg, selv om det er tre år siden, hun overlod partitronen til Kristian Thulesen Dahl.

- Det er simpelt hen så skønt, for alt er jo bare gået så godt, og det kan jeg jo kun være inderligt tilfreds med, siger hun til Avisen.dk.

De første exit-polls klokken 20.00 tegner til et kanonvalg for Dansk Folkeparti. Målingerne viser en fremgang på 10 mandater - fra de nuværende 22 til 32 mandater.

Pia Kjærsgaard mener dog, at det er for tidligt at kommentere på, hvad Dansk Folkeparti skal bruge den forøgede parlamentariske styrke til.

- Det tror jeg vi skal vente med at snakke om, til vi har fået alle mandaterne, siger hun.

Skal du feste til den bitre ende i nat?

- Nej. Selvfølgelig skal jeg da feste med, men jeg har jo ikke fået det samme ansvar i valgkampen, så det er en stor forskel. Jeg har arbejdet utroligt meget og jeg har været alle steder, men det der ansvar har jeg ikke haft på mine skuldre, og det har været en lettelse, siger hun.

Hvad skal du så lave i morgen?

- Jeg tror jeg skal rydde lidt op og måske lave noget strygetøj, og måske en tur i svømmehallen, siger hun.

Så ingen regeringsdannelse, hvis blå blok vinder valget?

- Nej, det tror jeg altså ikke, slutter Pia Kjærsgaard.

via Listen To News