Zulus seere: Mick Øgendahl er årets komiker
Mick Øgendahl slår rivaler som Jan Gintberg, Casper Christensen og Frank Hvam ved Zulu Comedy Awards.

Han er kendt for sin platte, selvudleverende humor i velbesøgte one man-shows og for adskillige roller i filmkomedier og tv-julekalendere.

Nu kan Mick Øgendahl så kalde sig Årets Komiker.

Gavflaben med gummiansigtet har søndag aften modtaget prisen og sine kollegers hyldest ved Zulu Comedys awardshow i Operaen i København.

Det er Zulus seere og netbrugere, der har stemt og udpeget den 39-årige falstring som årets sjoveste komiker for showet "SPAS", som han turnerer med frem til slutningen af november.

De andre nominerede i kategorien var Bodil Jørgensen for "Han, Hun, Vov & Pelsen Vender Tilbage", Jan Gintberg for "I Luv Jan", Lasse Rimmer for "Komiker", "Casper & Frank for "Nu som Mennesker".

Dermed er det andet år i træk, at Casper Christensen må se sig slået i kategorien Årets Komiker. Han var også nomineret sidste år for "Live fra Bremen". Men her var det Andreas Bo fra selvsamme tv-show, der løb med af med prisen.

Ved søndagens awardshow, der for andet år i træk havde Nikolaj Lie Kaas som vært, kårede 130 danske komikere også den iblandt dem, som de mener er det største talent.

Läkerol Talentprisen på 100.000 kroner gik til Rasmus Olsen, som under den igangværende Zulu Comedy Festival blandt andet optræder ved Late Night Mike og Comedy in the Dark i Huset i København.

- Med en unik sans for den mindste detalje i den skøreste bagatel kører hans show fra fejlopererede pirater over ovnbagt sushi til dårlig service overfor narkosmuglere. Intet er for småt til, at Rasmus kan gøre det sjovt, hedder det på festivalens hjemmeside.

Den talentfulde komiker slog Nikolaj Stokholm, Ruben Søltoft og Anders Grau i dysten om den guldrandede pris, som sidste år gik til Tobias Dybvad.

Zulu Comedy Galla ligger midt under Zulu Comedy Festival, der afholdes frem til den 9. september med 120 deltagende komikere ved 150 arrangementer i København og Aarhus.

Også Årets Komiker Mick Øgendahl optræder på festivalen - på torsdag i Musikhuset i Aarhus.

/ritzau/