Yngre efterlønsindbetalere snyder sig selv
Om få dage kan efterlønsbidraget ikke længere hæves skattefrit. Mange unge risikerer at snyde sig selv.

Indtil videre har danskerne kunne hæve deres efterlønsbidrag kvit og frit, men 1. oktober er det slut. Herefter skal a-kasserne, som udbetaler pengene, sende omkring en tredjedel til skat.

For tusindvis af yngre indbetalere, der som konsekvens af tilbagetrækningsreformen enten ikke får særlig meget ud af efterlønsordningen eller slet ikke er berettiget til den, betyder det, at de er på vej til at snyde sig selv for tusindvis af kroner. Det skriver Newspaq.

Alene i 3F's a-kasse har næsten 17.000 yngre medlemmer ikke bedt om at få pengene udbetalt.

- Det er medlemmer, som under ingen omstændigheder nogensinde får ret til at gå på efterløn. Derfor kan man jo undre sig over, at de ikke har hævet deres penge, siger forretningsfører Morten Kaspersen fra 3F.

Medlemmerne kan sagtens få pengene udbetalt efter 1. oktober, men altså ikke uden at skulle betale en god bid til skattefar.

Hos FTF-A, a-kassen for hovedorganisationens medlemmer, har man indtil videre udbetalt 1,4 milliarder kroner i efterlønsbidrag. Men hver tredje efterlønsindbetaler under 40 år har endnu ikke bedt om pengene.

- Hvis man er under 49 år, er der ikke så meget fidus i at blive i ordningen, hvis man betaler udelukkende af økonomiske årsager, siger Michael Darmer, som er administrerende direktør i FTF-A til Newspaq.

- Der kan dog være andre årsager til at blive, for eksempel muligheden for at få et seniorjob eller for at have trygheden i at kunne trække sig tidligt tilbage, påpeger han.

/ritzau/