Ydmyg Cornelius drømmer om spilletid
Angriberen Andreas Cornelius holder benene solidt plantet på jorden, selv om han er udtaget til landsholdet.

FC København-kometen Andreas Cornelius kan få debut på lørdag i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet i Parken, hvis han kommer på banen.

Konkurrencen er hård, selv om Nicklas Bendtner er ude med en karantæne. Alternativer som AaB'eren Nicklas Helenius og Nicolai Jørgensen, også fra FCK, dyster om at få spilletid.

- Nu er Bendtner væk på grund af en karantæne. Og alligevel har vi Nicklas Helenius, som også er en dygtig spiller, og så er der mig og vel også et par stykker mere, som kunne have været med.

- Der er hård konkurrence, og det skal man vænne sig til, og det tror jeg er godt for mig, siger Cornelius.

Det er blevet til seks mål i Superligaens første otte spillerunder for Cornelius, og med den form er det ikke helt usandsynligt med spilletid på lørdag.

- Min målsætning er at vise mig frem til træning og gøre alt, hvad jeg kan. Min drøm er selvfølgelig at komme på banen.

- Jeg vil være glad for at komme ind, om det så bare er en jokerrolle på fem minutter. Så skal jeg bare ind og bidrage med det, jeg kan, siger FCK'eren.

Cornelius fortæller, at han har nemt ved at tilpasse sig tilværelsen som landsholdsspiller og profil i Superligaen, uden at succesen stiger ham til hovedet.

- Jeg synes ikke, jeg har svært ved at holde benene på jorden. Det ligger til mig at gøre det. Så det er ikke noget problem.

- Det gælder om hele tiden at huske på, hvor jeg kommer fra. Og huske på, hvad der egentlig har gjort, at jeg er kommet dertil, hvor jeg er.

- Det har været hårdt arbejde og ydmyghed, der har bragt mig frem, så det skal jeg blive ved med. Det vil være dumt andet, forklarer Cornelius.

/ritzau/