Will og Kate er tilfredse med foto-dom
En fransk dommer beslutter, at det royale britiske par skal have udleveret alle billeder af topløs Kate.

Den britiske prins William og hans hustru, Kate, hilser med tilfredshed den franske domstols afgørelse tirsdag om at forbyde det franske tidsskrift Closer yderligere offentliggørelse af topløse billeder af Kate.

- Hertugen og hertuginden af Cambridge hilser dommerens afgørelse velkommen, siger en talsmand for St. James' Palace, der bruger det royale pars officielle titler.

Et hastepåbud, der er udstedt af en civil domstol i Paris-forstaden Nanterres, påbød det kulørte ugeblad at overdrage alle billederne af de royale inden for 24 timer.

Hvis ikke Closer retter sig efter forbuddet, så koster det 10.000 euro (75.500 kroner) for hver dag, indtil fotografierne er afleveret.

Påbuddet forbyder også bladet, der til det royale pars forfærdelse fredag offentliggjorde billederne, at genbruge dem på tryk eller på dets webside og at videresælge dem. Hver overtrædelse vil også udløse en bøde på 10.000 euro.

De kornede billeder, der er taget, mens parret var på ferie på et slot i det sydlige Frankrig, er allerede vidt udbredt på internettet, ligesom de er trykt i den irske avis Daily Star og det italienske tidsskrift Chi.

Både Closer og Chi er i øvrigt ejet af den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconis mediegruppe Mondadori.

Få timer inden, at domstolen kom med sin afgørelse, meddelte franske anklagere, at de nu indleder en efterforskning for at finde ud af, om Closer har brudt loven ved at offentliggøre billederne.

Prins William og Kate havde indklaget sagen for domstolene.

De hævder, at deres ret til at have et privatliv er blevet krænket med offentliggørelsen af Kate, der solbader topløs.

/ritzau/AFP