Wiggins chokerer: Tvivler på Tour-start
Det er ikke sikkert, at Bradley Wiggins vil forsvare sin titel i Touren, siger han i åbenhjertigt interview.

Tøsedreng er en fristende betegnelse for cykelrytteren Bradley Wiggins, som nu går med overvejelser om at droppe Tour de France næste år.

Englænderen er åbenbart bange for at tabe, efter han vandt løbet så overbevisende i år.

- Jeg ved det ikke endnu. Jeg har ikke tænkt over det. Jeg har vundet løbet, og det var mit mål. Nu hvor jeg har vundet det, har jeg ikke tænkt over næste år. Jeg har ikke haft tid.

- Alle forventer, at jeg gør det, men man skal være meget forsigtig. Jeg vil kun gøre det, hvis jeg føler mig sikker på, at jeg kan vinde igen, siger Bradley Wiggins til den belgiske tv-station Sporza.

Han vil ikke ende som Cadel Evans, som vandt Touren året før, men som sluttede på en syvendeplads efter en skuffende indsats i år.

- Jeg ville ikke have lyst til at være halvforberedt som Cadel Evans i år og blive hentet af min egen holdkammerat på den sidste enkeltstat. I så fald vil jeg hellere gå efter andre mål, siger Bradley Wiggins.

Evans blev nummer 52 på løbets sidste enkeltstart.

Bradley Wiggins føler også, at årets Tour de France var en dårlig oplevelse med fokus på forkerte ting. OL var en langt større oplevelse for ham.

- Der var ingen snak om doping og alt det andet lort, man skal håndtere i professionel cykelsport. De vil bare tale om Twitter og doping og mistanke.

- Det gav mig uden tvivl større glæde (at køre OL). Halvdelen af dem, der kommer til Touren, vil bare tale om doping. Touren er blevet sin egen værste fjende på det punkt.

Den engelske Sky-rytter vil gøre meget for at slippe for opmærksomheden fra det dopingkritiske publikum.

Han har overvejet at køre seksdagesløb igen og fik for forleden en snak med belgieren Patrick Sercu om det. Den belgiske løbsarrangør frygtede, at Wiggins ville blive for dyr.

Men det vil ikke ske, forsikrer Tour de France-vinderen:

- Jeg vil bare gerne køre på cykel, og jeg vil gerne køre seksdagesløb. Jeg vil køre uden betaling.

/ritzau/