Wieghorst om playoff: Skal undgå de store
U/21-landstræneren vil undgå lande som Tyskland, Spanien og Frankrig, når der er lodtrækning på fredag.

Det danske U/21-landshold skal ifølge træner Morten Wieghorst have en anelse held i sprøjten, når der på fredag er lodtrækning til to playoff-kampe, som gælder en plads ved næste års EM i Israel.

Wieghorst har nemlig flere lande, han helst vil undgå.

- Vores chancer kommer til at afhænge af, hvem vi trækker. Ligesom på A-landsholdsniveau skal vi helst undgå Tyskland, Spanien og Frankrig plus de andre store nationer.

- Nu må vi se, hvordan det ender på fredag. Under alle omstændigheder bliver det to svære kampe, men vi skal nok få vores muligheder og vi vil gå efter det uanset, hvem vi møder, siger Morten Wieghorst til TV2 Sport.

Mandagens 3-0-sejr over Nordirland samt resultaterne i de andre kvalifikationsgrupper betyder, at Danmark kom med i playoff-runden som en af de bedste toere på tværs af 10 grupper.

- Jeg er rigtig glad og stolt. Vi gjorde vores, og så fik vi hjælp fra flere andre hold. Det er super, at vi får mulighed for at spille os til EM via playoff, siger Wieghorst, der ser et stort potentiale i den nuværende gruppe af U/21-spillere.

- Vi er ubesejret i over et år. Det er flot at få fire sejre og spille fire uafgjort i kvalifikationen. Men vi ved også, at vi kan forbedre os, og det skal vi også gøre.

- Nu bliver det en udfordring at komme videre fra playoff, så vi får mere tid med den her gruppe af spillere. Vi har en masse spændende spillere på vej, konstaterer U/21-landstræneren.

Der er lodtrækning på fredag, mens playoff-kampene spilles i oktober.

/ritzau/