Weltz vil gerne vente med at gå i detaljer

Johnny Weltz har travlt med Vuelta a España, men åbner en mulighed for at give dopingindrømmelser senere.

Påstanden om, at Johnny Weltz leverede epo til rytterne på US Postal-holdet tilbage i 1997 blev skærpet fredag, da Tyler Hamilton hævdede, at den daværende sportsdirektør for holdet overbragte amerikaneren hvide papirposer med epo.

Inden da havde Hamilton i sin nye bog "The Secret Race" også fortalt, hvordan Weltz kom forbi rytternes lejlighed med suspekte papirposer til rytteren George Hincapie.

Weltz har hidtil afvist at have haft med doping at gøre i sin tid hos US Postal, og det gør han fortsat. Han husker ikke, at han har givet Hamilton epo.

- Ved du hvad, det er 16 år siden. Jeg er helt blank. Jeg kan ikke genkalde mig en sådan situation. Det kan jeg simpelthen ikke, siger Weltz til Ekstra Bladet fredag.

Han efterlader dog en kattelem, som antyder, at han måske vil lette på låget efter det igangværende Vuelta a España.

- Jeg vil gerne fokusere på det her cykelløb, og bagefter kan vi måske gå i detaljer om, hvad der foregik dengang, siger Weltz til avisen.

Johnny Weltz er af sin nuværende chef på Garmin-Sharp, Jonathan Vaughters, blevet opfordret til at fortælle sandheden om det, der skete dengang på det amerikanske cykelhold.

Vaughters har selv kørt for US Postal og indrømmede for en måneds tid siden, at han i sin aktive karriere benyttede sig af doping.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.