Vuelta: Breschel kunne ikke følge Gilbert
Den belgiske cykelstjerne Philippe Gilbert vandt sin anden etapesejr i Vuelta a España efter en lang slutspurt

Philippe Gilbert nappede sin anden sejr i årets udgave Vuelta a España, da den belgiske cykelstjerne var stærkest på 19. etape.

Med en kilometer tilbage trådte Gilbert fra samtlige konkurrenter, og ingen kunne følge ham på den let stigende opløbsstrækning. Rabobank-danskeren Matti Breschel var også med helt fremme, men Breschel sluttede uden for top-10.

Gilbert var i 2011 den mest vindende rytter på World Touren med 18 sejre, men 2012 har ikke budt på samme succes. BMC-rytteren måtte således vente helt frem til august på sin første sejr i 2012, som faldt på Vueltaens niende etape.

Fredagens 178 kilometer blev præget af et langt tomandsudbrud med deltagelse af Aitor Galdos (Caja Rural) and Jose Vicente Toribio (Andalucia).

Med 20 kilometer til mål blev duoen indhentet, og favoritterne begyndte at røre på sig. Matti Breschel lurede længe på sin chance helt forrest i feltet, men danskeren havde ikke taget højde for Philippe Gilbert.

Da først Gilbert trådte til måtte Breschel slippe, og selv om belgierens spurt foregik over en lille kilometer, så kunne ingen røre ham. Tættest på kom Alejandro Valverde, der blev toer.

Selv om Valverde hentede nogle sekunder på Saxo Bank-Tinkoff Banks kaptajn Alberto Contador, så ligner Contador fortsat en sikker vinder, når Vueltaen slutter på søndag.

Contador fører således klassementet med en afstand på 1.35 minutter til Valverde på andenpladsen.

/ritzau/