VU-formand: Alle er velkomne til at søge
”Alle personer er velkomne til at søge stillingen, og vi vil vurdere dem ud fra deres faglighed og ikke deres fødselsår," siger Morten Dahlin, landsformand for Venstres Ungdom. Foto: Venstres Ungdom
Venstres Ungdom opfordrer alle til at søge stillingen som sekretariatsleder.

Venstres Ungdom vil kun have ansøgere i alderen 20 til 30 år til stillingen som sekretariatsleder.

Det er i strid med forbuddet mod aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet.

Formand for Venstres Ungdom Morten Dahlin, hvorfor søger I kun personer, der er mellem 20 og 30 år?

"Du kan være helt sikker på, at hvis vi får en ansøger, der er over 30 år, og vedkommende er kompetent, vil vedkommende blive vurderet og eventuelt ansat - hvis han eller hun opfylder de øvrige krav til stillingen."

Men tror du selv, I får ansøgere over 30 år, når I søger folk mellem 20 og 30?

”Alle personer er velkomne til at søge stillingen, og vi vil vurdere dem ud fra deres faglighed og ikke deres fødselsår. Vi håber på en masse ansøgere i alle aldre.”

Men anerkender du, at det er et brud på forbuddet mod aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet?

”Jeg beklager, hvis vi har gjort noget, vi ikke må. Det ændrer vi naturligvis med det samme. Dog synes jeg, historien er lidt overdramatiseret.”

I jeres principprogram skriver I: 'Der er ikke nogen, som ikke kan bruges'. Hvordan stemmer det overens med jobopslaget?

”Det flugter helt fint med vores principprogram. Jeg ser ingen modsætning mellem principprogrammet og stillingsopslaget til sekretariatsleder.”

Venstres Ungdom har efter Avisen.dk's henvendelse ændret ordlyden i jobopslaget, så folk over 30 år også kan komme i betragtning.