VTEC-smitte igen konstateret i Sverige
Grøntsagerne i de danske supermarkeder er for længst blevet renset for mistanke, men nu frygter man nu smitteomgang i Sverige. Foto: Colourbox
For første gang er en svensker blevet smittet med den farlige VTEC-virus inden for landets grænser. Det konstaterer svenske myndigheder.

Den farilge VTEC-bakterie er stadig på færde - nu hos vores naboer i Sverige.

Her er en person i Skåne i morges konstateret smittet med colibakterien, der tidligere på året har taget livet af over 40 tyskere.

Det oplyser de svenske sundhedsmyndigheder ifølge svensk radio.

Personen har imidlertid ikke været i Tyskland, så myndighederne frygter, at bakterien kan findes i Sverige i en ny form. Det er i hvert fald første gang, at man sikkert kan konstatere, at personen er blevet smittet med virusset inden for Sveriges grænser.

"Alla tidigere svenske tilfælde har haft en kobling till Tyskland, men ikke denne. Dette er et helt nyt tilfælde, som vi konstaterede i morges," siger epidemiolog Sofie Ivarsson til Sveriges Radio.

I nSverige frygter man nu, at manden er kommet i kontakt med smitten gennem grøntsager importeret fra Sverige. Det ville betyde, at smittekilden potentielt stadig er tilgængelig i landet.

"I så fald kan det indebære, at flere bliver smittet," siger Eva Gustafsson fra Region Skåne.

En svensk kvinder er tidligere død som følge af bakterien, som hun blev smittet med under et besøg i Tyskland.

Kilde: Sveriges Radio