Vollsmose-sagen: Min storebror er uskyldig

Generated by IJG JPEG LibraryGenerated by IJG JPEG Library

Ali K fra Vollsmose mener, at hans storebror, som er tiltalt for forsøg på terror, er blevet dømt på forhånd.

Af Leny Malacinski, lema@avisen.dk

»Han er dømt på forhånd. Det her er bare et cirkus,« siger Ali K. om retssagen mod sin storebror, den 22-årige irakiske kurder AK.

AK er tiltalt for forsøg på terrorisme sammen med tre andre mænd i Østre Landsret i København. Ali K. står uden for retten med et partisantørklæde for munden og frakkens hvide hætte trukket op, da forsvarsadvokaterne forlader retssalen og stiller op til interview foran de ventende tv-kameraer på en af de sidste dage i Vollsmosesagen.

»Jeg har sagt til vores forældre, at de ikke skal komme. Det er bedre for dem, at de ser ham blive kendt skyldig på tv, end at de skal høre det her,« siger Ali K.

Mødte selv PET-agenten

Han har selv mødt PET-agenten Lars, der fældede hans storebror, da han infiltrerede en muslimsk gruppe i Vollsmose i løbet af 2006. I dag er mange af anklagerne mod de fire muslimske mænd bygget på vidneudsagn fra PET-agenten.

»Jeg har mødt ham to-tre gange, og jeg hilste på ham en gang i moskéen. Jeg skulle aldrig have hilst på ham,« siger Ali K.

Han er selv sigtet for at overfalde PET-agenten med en skruetrækker, fordi han mistænkte ham for at være politistikker. Det afviser han dog selv, at han har gjort.

Ali K. er det eneste familiemedlem, der kørte fra Odense i går for at være til stede, når skyldsspørgsmålet afgøres.

Han overnatter hos venner i København, så han kan være til stede, når nævningene formodes at være nået til enighed i dag.