Voldtægt i Gullestrup: 17-årig anker dom
Det var her i Gullestrup ved Herning, at den blot 10-årige pige blev voldtaget af den 17-årige dreng for knap et år siden. Foto: Googlemaps
17-årig dreng vil slippe for udvisning og have mindre end seks års fængsel for tre sexovergreb i Herning.

En 17-årig somalisk dreng anker nu sin dom for voldtægt af en 10-årig pige samt to forsøg på voldtægt. Det oplyser drengens forsvarsadvokat Jeppe L. Jepsens kontor til Ritzau.

Der er ikke tale om, at drengen vil frifindes for sin skyld, men han vil have en mildere straf end de seks års fængsel, som han fik ved Retten i Herning for to uger siden.

Drengen vil under ankesagen i Vestre Landsret også kæmpe imod, at han skal udvises af Danmark.

Byretten bestemte, at han på grund af sine ugerninger skal forlade Danmark, og at han aldrig må vende tilbage.

Hos anklagemyndigheden fortæller vicestatsadvokat Tina Østergaard, at man endnu ikke har taget stilling til ankespørgsmålet.

- Vi har 14 dage til at beslutte, om vi vil kontraanke. Det har vi ikke taget stilling til endnu, siger hun.

I sager som denne vil anklagemyndigheden typisk anke med påstand om skærpelse. På den måde får landsretten frit spillerum, når der skal udmåles en straf i forbindelse med ankesagen.

Det var i november 2011, at drengen voldtog en blot 10-årig pige i et skovområde ved en legeplads i Herning-forstaden Gullestrup.

Ved samme lejlighed forsøgte han også at voldtage pigens veninde, men hun slap væk.

Man fandt frem til drengen, da et fingeraftryk på en pakke kondomer, som blev fundet nær gerningsstedet, pegede entydigt på den dengang 16-årige dreng.

Politiets efterforskning af sagen fra Gullestrup forbandt drengen til endnu en forbrydelse.

Retsgenetikerne opdagede, at drengens dna matchede dna fundet på et cigaretskod i Herning, hvor en 17-årig pige blev forulempet seksuelt en lille måneds tid inden voldtægten i Gullestrup.

Drengen har under sagen forklaret, at overfaldet på småpigerne på legepladsen bundede i en pludselig lyst til at voldtage et tilfældigt offer.