Voldsomme kampe hærger Damaskus
Nye hårde kampe hærger Syriens hovedstad, Damaskus, og landets største by Aleppo. Mindst 43 er dræbt onsdag.

Hårde skudvekslinger kan høres over store dele af Syriens hovedstad, Damaskus, og mørk røg stiger op til himlen flere steder i byen, rapporterer internationale medier.

Aktivister siger, at regeringsstyrker angriber den sydlige bydel Hajar al-Aswad, hvor situationen for indbyggerne er desperat, skriver britiske BBC.

Statslige syriske medier rapporterer, at regeringssoldater har dræbt "adskillige" terrorister, der er den syriske regerings betegnelse for oprørere.

- Der har været væbnede sammenstød med terrorister. Flere er dræbt, og gader er blevet renset, hedder det i en rapport på det statskontrollerede tv.

BBC skriver, at hovedparten af bombardementerne tilsyneladende kommer fra bjerget Mount Qassioum, hvorfra det meste af Damaskus kan overvåges.

Der er ingen oplysninger om dræbte og tilskadekomne i Damaskus onsdag. Men på landsplan er mindst 43 dræbt heraf 30 civile. Tirsdag blev 173 dræbt under kampe, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge tv-stationen al-Jazeera.

Ifølge oplysninger fra oprørsledere, har flere militante grupper trukket sig tilbage fra positioner i Damaskus. Hvilke bydele er ikke oplyst.

Aktivister siger, at mindst 20 lig er fundet på et sted i den nordøstlige bydel Jobar, og at alle er blevet henrettet af regeringssoldater.

Også i Aleppo mod nord rapporterer lokale aktivister om udbredte kampe mellem væbnede oprørsgrupper og regeringssoldater.

Her hærger kampe i adskillige bydele i centrum af byen. Der er kun sparsomme oplysninger om dræbte. Men aktivister siger, at der er både dræbte og tilskadekomne under kampene onsdag.

/ritzau/