VM-vinder: Contadors nedtur var min benzin
Tony Martin fik nye kræfter, da han undervejs på VM-enkeltstarten overhalede Alberto Contador.

Det gav mental medvind til guldvinderen af VM-enkeltstarten i cykling, Tony Martin, da han undervejs overhalede Alberto Contador, som var startet to minutter før ham selv.

- Jeg var overrasket over at se ham så tidligt. Det er altid rart at se en rytter foran sig, for enkeltstarter er ensomme løb. Så det giver en masse motivation.

- Når man passerer en mand som Contador, ved man, at man kører hurtigt, for han var en af favoritterne. Det betyder, at man er to minutter foran ham og ved, at man er godt på vej, siger Tony Martin.

Tyskeren genvandt VM-titlen foran amerikaneren Taylor Phinney og hviderusseren Vasil Kiryienka på den 45,7 kilometer lange og kuperede rute i det sydlige Holland.

I fraværet af Fabian Cancellara og Tour de France-vinderen Bradley Wiggins, som i denne sæson har været suveræn på de individuelle tidskørsler, var Tony Martin favorit til sejren.

- Det er klart, at der var meget pres på mig. Situationen var svær, for alle kiggede på mig og regnede med, at jeg bare skulle køre og samle guldet op. Men der er andre stærke ryttere.

- Det er et endagsløb, og andre kan have gode ben, mens jeg kan have dårlige. Taylor kørte et perfekt løb, og jeg havde det hårdt.

- Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så hårdt. Jeg var totalt død til slut. Finalen var noget af det hårdeste, jeg har prøvet i min karriere, siger Tony Martin.

Den tyske verdensmester fra Omega Pharma-Quick Step har haft en hård sæson med to grimme uheld. I april kolliderede han med en bil med et kæbebrud til følge, og i Tour de France blev han ramt af endnu et knoglebrud - denne gang i hånden.

- Der var kun en måde at gøre sæsonen god igen, og det var med guldet i dag. Derfor er jeg virkelig lykkelig.

- Det har været en sæson med mange opture og nedture. Det værste var biluheldet i april og min brækkede hånd efter første dag i Tour de France.

- Jeg var meget motiveret for at vise, at jeg kan vinde, når jeg ikke er ramt af uheld, siger Tony Martin.

Alberto Contador blev nummer ni på enkeltstarten. Han sluttede 2.30 minutter efter Tony Martin.

/ritzau/