VM-triumf redder Gilbert: Nu er alt godt
Belgieren Philippe Gilbert vandt verdensmesterskabet i cykling, og dermed reddede han sin dårlige sæson.

Titlen som verdensmester fik Philippe Gilbert til at glemme alle de svære stunder, han har haft i denne sæson.

- Jeg havde tre mål med sæsonen: Klassikerne med Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege, og så OL og VM. I sidste ende vandt jeg det ene, så jeg er rigtig glad, siger Philippe Gilbert.

- Det har ikke været nemt. Jeg var skuffet efter forårsklassikerne, men jeg forsøgte at finde min topform. Det var hårdt, men jeg fortsatte med at kæmpe.

Målt på den utrolige række af klassikersejre, som Philippe Gilbert vandt i sidste sæson, er han alt andet end en overraskende verdensmester.

I år har han imidlertid blot vundet to etaper i Vueltaen og slet ikke nået sine mål i klassikerne.

I søndagens VM-løb forløb alt dog perfekt for BMC-rytteren, som angreb et par kilometer fra mål. Og han kunne tilmed nå at nyde sejren, før han kom i mål.

- Det er et stort øjeblik. Jeg havde tid til at nyde det på de sidste par hundrede meter af løbet. Jeg angreb 2,2 kilometer fra mål, og jeg var meget fokuseret indtil 200 meter fra mål, siger Philippe Gilbert.

Belgierne var helt dominerende i finalen, men der var krise i gruppen tidligere i VM-løbet, da det viste sig, at holdet ikke var repræsenteret i en større udbrydergruppe.

- Vi missede det første udbrud, og det var ikke godt. På mødet havde vi aftalt, at vi skulle med i udbrud på flere end seks - og da der tilmed var spaniere og italienere i gruppen, var vi ikke glade, siger Philippe Gilbert.

Belgieren overtager VM-trikoten fra Mark Cavendish, som vandt sidste år ved mesterskaberne i København. Cavendish udgik undervejs.

/ritzau/