VM-ryttere afgør kaptajnrolle på dagen
Landstræner Lars Bonde har endnu ikke besluttet sig for, hvem der skal køres for ved cykel-VM i Holland.

Matti Breschel, Jakob Fuglsang og Chris Anker Sørensen skal repræsentere Danmark i linjeløbet ved cykel-VM senere på måneden.

Landstræner og sportschef, Lars Bonde, har endnu ikke besluttet sig for, hvem er de tre, der skal være kaptajn, selvom Breschel med to VM-medaljer på cv'et ligner et godt bud.

- Vi skal lige mødes først og aftale taktik, men at vi kun har tre ryttere med i år modsat seks ryttere tidligere gør, at vi måske vil gå mere efter de individuelle rytteres kvaliteter, så rytterne i løbet af dagen må snakke sammen og finde ud af, om de har dagen eller ej.

- Har man ikke dagen, skal man være ærlig omkring det og køre for en anden. Det er udgangspunktet, siger Lars Bonde.

Han vurderer, at Breschel - der vandt bronze i 2008 og sølv to år senere - kan være det bedste danske bud ved VM i hollandske Limburg.

- Matti er set fra min side vores bedste individuelle rytter i endagsløb. Når han er på toppen, er han den af vores ryttere, som normalt kan lave det bedste resultat. Han har oftest leveret varen til disse mesterskaber, fortæller Lars Bonde.

Dele af ruten er den samme som i Amstel Gold Race, hvor rytterne skal forcere den frygtede Cauberg-bakke.

Sidste år blev Fuglsang nummer fire i netop Amstel Gold Race, så ham har Lars Bonde også lidt fidus til, hvis alt flasker sig.

Søndag viste en fjerde dansk rytter i skikkelse Lars Bak fin form ved at vinde Grand Prix de Fourmies. Men der er en logisk årsag til, at Lars Bak ikke er med på VM-holdet.

- Lars Bak sagde under OL til mig, at han ikke var interesseret i at køre VM.

- Det har jeg snakket med ham om igen under Post Danmark Rundt og for tredje gang så sent som søndag, hvor han holdt fast, selvom vi endnu ikke havde lagt os helt fast på holdet, siger Lars Bonde.

Linjeløbet køres 23. september, mens der fire dage tidligere afvikles enkeltstart. Her er Fuglsang eneste danske deltager.

/ritzau/