Vilhelmsen i strid med regeringens linje
Formandskandidaten er uenig i regeringens nuværende linje i to ud af 10 politiske spørgsmål.

Formandskandidat Annette Vilhelmsen vil på en række centrale områder noget helt andet med SF end det, som regeringen står for i dag.

Jyllands-Posten har bedt Vilhelmsen erklære sig enig eller uenig i 10 politiske spørgsmål, og kun i to af dem erklærer hun sig fuldtonet enig i regeringens nuværende linje.

På en stribe andre punkter mener hun det stik modsatte af, hvad regeringen mener i dag.

Vilhelmsen understreger, at SF med hende som formand vil overholde eksisterende aftaler - som for eksempel regeringsgrundlaget eller skatteaftalen.

Men hun vil samtidig arbejde for at fjerne 24-års-reglen, kæmpe for højere boligskatter, en skat på finansielle transaktioner og for en konjunkturafhængig dagpengeperiode, så ledige kan være længere tid på dagpenge i økonomiske nedgangstider.

- Vi bruger denne regeringsperiode på den politik, vi har. Men vi skal hele tiden have for øje, at vi også skal lave politik bagefter. Og jeg synes, at det er en ledelsesopgave at sikre sig en løbende politikudvikling, siger Annette Vilhelmsen.

Avisen har bedt SF's anden formandskandidat, sundhedsminister Astrid Krag (SF), svare på de samme 10 politiske spørgsmål, og hun er omvendt fuldstændig i tråd med, hvad der er regeringens linje i dag.

- Det er vigtigt, at man lever op til de aftaler, som man har indgået, og vi har i regeringsgrundlaget indgået en aftale om dagpengene, siger hun til Jyllands-Posten.

Annette Vilhelmsen kom tirsdag i vælten for at være i strid med regeringsgrundlaget i spørgsmålet om en fleksibel dagpengeperiode.

Det fik erhvervs- og vækstminister Ole Sohn til at kritisere kandidaten:

- Hvis man stiller spørgsmålstegn ved det regeringsgrundlag, som tre partier har indgået, så leger man med ilden.

/ritzau/