Viking-Jane: Godt hvis det er ham

Ejeren af Café Viking, Jane Pedersen, har endnu ikke gjort op med sig selv, om hun vil vidne mod afpressere.

Der er godt med liv i kludene på Danmarks vel nok mest omtalte værtshus, Café Viking på Nørrebro i København, fredag aften.

Mens caféejer Jane Pedersen holder gadefest for kvarteret, har Københavns Politi anholdt en 19-årig mand med tilknytning til banden Brothas. Han mistænkes for at være den, der i august truede og forsøgte at afpresse Jane Pedersen til at betale beskyttelsespenge.

Jane Pedersen siger til dagens anholdelse:

- Hvis det er ham, så er det godt. Men det er svært at udtale sig om det, før det er sikkert, at det er ham, siger hun til Ritzau.

Hun har endnu ikke gjort op med sig selv, om hun - hvis det skulle vise sig nødvendigt - at vidne mod sine afpressere i retten.

- Så langt er jeg ikke kommet endnu. Jeg tager en ting ad gangen. Nu skal vi først se, om det er ham, siger Jane Pedersen, inden hun skal tilbage til bardisken.

Københavns Politi sigter manden for trusler og forsøg på afpresning. Han fremstilles i grundlovsforhør lørdag, hvor politiet vil have ham varetægtsfængslet.

- Vi er rimeligt sikre på, at vi har fat i den rigtige, men nu er det op til dommeren at vurdere, om det grundlag, vi har, er tilstrækkeligt, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra station Bellahøj i Københavns Politi.

Brothas er en indvandrerbande, der holder til i Mjølnerparken, som ligger i bydelen.

Den 19-årige har ikke ønsket at udtale sig.

Ifølge Jane Pedersen har hun ikke været udsat for nogle repressalier, siden hun i august vovede pelsen og stod offentligt frem og fortalte, at hun var blevet forsøgt afpresset, og at hun - efter at have smidt bøllerne på porten - var blevet udsat for hærværk mod værtshuset.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.