Vi købte rekord-mange lejligheder i august
Antallet af solgte ejerlejligheder er 15 procent bedre end samme måned sidste år, viser tal fra Home.

Leje eller eje. I august i år valgte flere den sidste mulighed. Antallet af solgte ejerlejligheder er steget med 15 procent i forhold til samme måned sidste år, viser en ny opgørelse fra Home.

Det skyldes først, at renterne er gået ned - og priserne er gået i samme retning, mener relationschef i Home Mads Ellegaard.

- De sidste par måneder har vi dog set en stabilisering af boligpriserne. Hvis man har en forhåbning af, at boligpriserne holder niveauet, er man som boligkøber mere tryg i markedet. Man kan lave en god handel og også føle en vis fremtidssikring, siger han.

August måned slog flere rekorder. Både i forhold til samme måned sidste år - men det er samtidig også bedste august siden 2007. Og den bedste salgsmåned for ejerlejligheder siden marts 2011.

Og ikke kun i forhold til antallet af underskrevne købsaftaler - der var også flere købere på trappen end i over tre år. I forhold til august sidste år var der også 35 procent flere fremvisninger i år, hvilket er det højeste antal i 43 måneder.

- Det er både forældrekøb og folk, som længe har haft lyst til en større lejlighed. Og så betyder den lave adgangsbarriere, at dem udenfor boligmarkedet eller på kanten nu kan komme helt ind på det, siger Mads Ellegaard.

Opgørelsen viser, at der har været fremgang for alle kategorier af boliger i august, men ejerlejlighederne er dog gået mest frem.

Selvom tallet ligger under de boomende boligår midt i 00'erne, er fremgangen for ejerlejlighederne alligevel vigtig, mener Mads Ellegaard.

- Typisk er lejligheder boligmarkedets kanariefugle: De pipper før andre. Når det går i en given retning, går lejligheder typisk forrest og viser, hvad man kan forvente af fremtiden på andre boligformer, siger han.

Selvom der ikke findes fremtidsgarantier, giver de positive røster fra Europa dog en forhåbning om, at en mere langsigtet stabilisering af boligmarkedet er undervejs, lyder det.

/ritzau/