Hver år ryger der tonsvis af fordærvet mad i skraldespanden, fordi vi simpelthen ikke når at få den spist.
Én af årsagerne til madspildet kan være, at vi er en tilbudsnation, der ikke kan sige nej til en god handel.
En undersøgelse viser, at hver anden dansker køber tre madvarer for tos pris - også selv om de kun har brug for en, skriver Forbrugerrådets blad Tænk.
Samlet smider vi 237.000 ton mad ud om året. Og det er lig med, at vi smider mad ud for 16 milliarder kroner årligt.
Og en del af madspildet kunne måske undgås, hvis vi ikke lod os lokke til at købe for meget ind til køleskabet.
- Vi vil ikke blande os i, hvad forbrugerne putter i kurven, eller hvordan butikkerne sælger deres varer, siger projektleder i Forbrugerrådet Karen Hertiz Larsen i en kommentar til undersøgelsen.
- Men der er ingen tvivl om, at de mange mængderabatter på især ferske fødevarer bidrager til madspildet i danske husholdninger. Det skal både forbrugerne og detailhandlen være bevidste om, siger hun.
Undersøgelsen er lavet af Forbrugerrådet sammen med Landbrug & Fødevarer og Stop Spild Af Mad.
Den viser, at kun 37 procent af de adspurgte forbrugere vil ignorere mængderabatten og nøjes med én madvare, når det er, hvad de reelt har brug for.
Undersøgelsen er baseret på svar fra 1024 danske forbrugere i alderen 18-80 år.
/ritzau/