Vi dater rekordmeget i januar
Januar er den måned i løbet af året, hvor vi gør den største indsats for at få en at kysse på. Foto: Colourbox
Årets først måned er den, hvor flest søger efter en ny kæreste. Der er her, folk gør op med, hvad de vil ændre i det nye år, siger sociolog.

Et nyt år kalder på forandringer - og øverst på mange mænd og kvinders ønskeliste står: en kæreste.

Faktisk i en sådan grad, at januar er den måned, hvor flest danskere målrettet går efter at opsøge en at holde i hånd med på fast plan.

Danmark største datingside på nettet, dating.dk, fortæller, at de får markante flere nye brugere i årets første måned i forhold resten af året.

"Vi kan se, at januar er klart den foretrukne måned for at finde sin en ny partner, og det kan vi se på, at trafikken er næsten dobbelt så høj som nogle af de andre måneder," siger medstifter Morten Wagner til Newspaq.

Hjemmesiden har 14 års fødselsdag til sommer, og tallene for brugere den første uge i januar 2012 har allerede slået sidste års tal.

"Vi har fået over 16.000 nye profiler alene den første uge, og det er klar rekord. Sidste år havde vi til sammenligning 12.000 nye," forklarer Morten Wagner.

Også ejeren af datingkonceptet Running Dinner med 37.000 tilmeldte brugere, nikker genkendende til billedet. Her tilmelder de kærestelystne sig arrangementer for singler, hvor de mødes ansigt til ansigt.

"Nu har jeg drevet Running Dinner i ti år, og det er en tilbagevendende tendens hver eneste år, at januar er den måned, hvor der er flest tilmeldinger. Hvis du tæller nytårsaften med i januar, så er januar tre gange så stor som de andre måneder," fortæller ejer Michelle Hviid.

Ifølge sociolog Birthe Linddal handler det om udsigten til et nyt år.

"Generelt er det sådan, at januar er måneden, hvor man gør det forgange år op og ser på, hvad nåede jeg ikke sidste år, og hvor vil jeg gerne hen i det nye år," siger hun.

Her medvirker de populære nytårsfortsætter til, at folk sætter skarpt på, hvad vil de gerne have.

"Noget af det, som folk rigtig gerne vil lave om på deres liv, det er, at de vil gerne være sundere, smukkere - og de vil gerne have en kæreste. Det er et helt almindeligt nytårsfortsæt, så hvorfor ikke bare gå i gang i januar," forklarer Birthe Linddal.