Vestager om Søvndal-exit: Arbejdet fortsætter
Villy Søvndal har gjort et stort arbejde i regeringen som SF's leder, siger De Radikales Margrethe Vestager.

Regeringen påvirkes ikke af, at Villy Søvndal går af som SF's formand, men fortsætter som udenrigsminister.

Sådan lyder vurderingen fra De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

- Først og fremmest betyder det noget for SF. Jeg har stor respekt for Villys beslutning og også for det arbejde, han har leveret som partiformand, siger hun og fortsætter:

- Han har bragt SF i regering, hvor SF tager et ansvar af historiske dimensioner, fordi Danmark er i en vanskelig position. Så det tror jeg bestemt vil fortsætte med det grundlag, han har givet.

Margrethe Vestager kan ikke genkende mediernes beskrivelse af en tilspidset strid mellem SF og De Radikale i regeringen, så Socialdemokraterne og statsminister Helle Thorning-Schmidt må mægle mellem dem.

- Det kan jeg faktisk ikke genkende. Jeg vil gerne kvittere over for Villy for godt samarbejde - også for nogle gode kampe engang imellem. Men en lang række diskussioner, vi har haft, ligger jo før regeringens tid, siger Margrethe Vestager.

De Radikales leder venter heller ikke et særdeles svært efterår for regeringen, som skal forhandle finanslov med Enhedslisten som utilfredst støtteparti, mens SF'erne skal vælge ny partiformand:

- Det kan kandestøberne og kommentatorerne have mange meninger om. Villy har truffet en beslutning. Det har jeg fuld respekt for.

- Arbejdet fortsætter. Det skal det. Vi har opgaver med finanslov, vækst, beskæftigelse, grøn omstilling og uddannelsesreform, siger hun.

Margrethe Vestager kan da heller ikke se sig gå som De Radikales leder i Villy Søvndals fodspor.

- Nej. Tanken har end ikke strejfet mig, siger hun.

/ritzau/