Verdensetter klar til US-semi efter gyser
Victoria Azarenka slog den forsvarende mester ud af US Open efter en tæt kvartfinale.

Verdensranglistens nummer et i dametennis, hviderusseren Victoria Azarenka, måtte tirsdag på hårdt arbejde for at kvalificere sig til semifinalen i årets sidste grand slam-turnering, US Open.

Modstanderen var nemlig den forsvarende mester, australske Samantha Stosur, og det tog næsten to og en halv time for Azarenka at slå sig ind blandt turneringens fire bedste med 6-1, 4-6 og 7-6.

- Jeg kan ikke finde ord. Vi spillede begge virkelig god tennis. Vi var begge under pres i perioder, vi gav alt og fik hinanden til at løbe som gale, lyder den begejstrede kommentar fra Victoria Azarenka efter den flotte kamp på Arthur Ashe Stadium.

Azarenka, som i starten af året vandt Australian Open, havde ikke de fjerneste problemer i første sæt, hvor det lignede en klar favoritsejr - ikke mindst med tanke på, at Azarenka havde vundet de foregående seks møder med Stosur uden at afgive sæt.

Men efter en af tirsdagens mange regnvejrsafbrydelser tirsdag fandt 7.-seedede Stosur pludselig rytmen, tog andet sæt og tvang tredje ud i en tiebreak, som Azarenka til slut vandt 7-5.

Hviderusseren skal nu møde enten russiske Maria Sharapova eller Marion Bartoli fra Frankrig i semifinalen, der spilles på fredag.

/ritzau/