Venstre vil fjerne skat på udsendte danskere
Udsendte danskere skal ikke betale dansk skat, siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Petersen

Venstre vil sikre, at danske forskere, erhvervsfolk og frivillige nødhjælpsarbejdere slipper billigere i skat, når de er udsendt i udlandet.

Derfor vil Venstre alligevel fastholde skattelempelsen i ligningslovens §33, som regeringen sløjfer i skatteaftalen med Venstre og Konservative.

Det siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen. Lempelsen koster 310 millioner kroner. Den er med i erhvervsskattepakken, der indgår i Venstres finanslovudspil, som partiet fremlægger mandag.

- Der bliver sat penge af til, at vi kan fastholde ligningslovens § 33a. Det betyder, at danske medarbejdere, som udsendes for deres virksomheder imellem 6 og 24 måneder, slipper for at betale dansk skat, mens de er i udlandet, siger Torsten Schack Pedersen.

Virksomheden Cowi, Læger uden Grænser samt andre nødhjælpsorganisationer har advaret regeringen om, at det koster danske job, hvis udsendte skal betale dansk skat.

Konsekvensen kan blive, at virksomheder og organisationer kun udsender udlændinge.

- Det rammer både vidensvirksomheder, som udsender dygtige medarbejdere. Det rammer universiteters forskere, ulandsfrivillige. Vi deler frygten for, at det kan svække danske virksomheders konkurrenceevne og koste danske arbejdspladser, siger Torsten Schack Pedersen.

Han løfter først mandag sløret for, hvor Venstre finder 310 millioner kroner til at fastholde skattelempelsen for danske udsendte.

- Det er en del af vort samlede finanslovudspil, som fremlægges i morgen (mandag, red.), forklarer han.

Venstre har accepteret at fjerne lempelsen i skatteaftalen med regeringen. Folketinget skal vedtage ved tredjebehandlingen inden 15. september, så skattelettelserne i aftalen kan træde i kraft fra nytår.

/ritzau/