Van Persie fælder Southampton med hattrick
Manchester United med Anders Lindegaard på mål vandt 3-2 på udebane over oprykkerne fra Southampton.

Manchester United holder sig fortsat inde i kampen om at blive ny engelsk mester. Søndag vandt United 3-2 på udebane over oprykkerne fra Southampton takket være et hattrick af Robin van Persie.

Den hollandske landsholdsangriber, som er kommet til fra Arsenal før denne sæson, scorede de to sidste mål i slutminutterne og afværgede dermed et truende nederlag, der kunne have dæmpet Uniteds titeldrøm.

Anders Lindegaard fik sæsondebut for United, og den danske landsholdsmålmand kunne ikke klandres for noget ved hjemmeholdets to mål.

Lindegaard debuterede i øvrigt for United i januar 2011 i et FA Cup-opgør på udebane mod netop Southampton.

United kom allerede bagud efter et kvarter, da hjemmeholdets angriber Rickie Lambert nåede højest ved bageste stolpe og nemt headede 1-0-målet i kassen.

Lindegaard kunne ikke gøre noget ved målet, hvor Uniteds Antonio Valencia blev overmatchet i hovedspillet af den stærke Rickie Lambert, der scorede 27 mål i den næstbedste engelske række i sidste sæson.

Den hollandske landsholdsangriber Robin van Persie fik syv minutter senere udlignet for United, da han køligt brysttæmmede bolden i feltet og flugtede bolden i nettet til 1-1.

Der blev ikke scoret mere i første halvleg, men 10 minutter inde i anden halvleg var den gal igen i United-forsvaret, da Patrice Evra gled, og Southamptons Morgan Schneiderlin kunne heade hjemmeholdet i front.

Ved stillingen 1-2 efter en times spil havde Lindegaard en god redning, da han var vågen på et hårdt skud ved nærmeste stolpe. Det var med til at holde United inde i kampen.

Kort efter begik den tidligere FC København-spiller Jos Hooiveld, som nu optræder for Southampton, et klodset straffe på Robin van Persie, som dog brændte på det skammeligste.

Men van Persie fik i den grad gjort skaden god igen med 2-2 og 3-2-målet i det 88. minut og to minutter inde i overtiden.

Kampen var Alex Fergusons ligakamp nummer 1000 som manager for United, og det endte med, at den kan godt gå an i den imponerende skottes scrapbog.

/ritzau/