V vil sende akademikere ud på landet
Den forrige regering indførte videnpilotordningen, som er et tilbud til virksomheder med mellem to og 100 fuldtidsansatte. De kan ansætte en ledige akademiker med løntilskud til at løse konkrete opgaver. Foto: Colourbox
Finanslovsforslaget fra Venstre rummer et forslag om at sende ledige akademikere ud i landdistrikterne.

Nyuddannede akademikere må en tur ud i landdistrikterne og bruge deres viden til gavn for de pressede produktionsvirksomheder.

Det mener Venstre, der foreslår at udvide den såkaldte videnpilotordning til 16 landdistrikter.

Samtidig skal ordningen ifølge partiet forlænges, så de ledige akademikere kan få løntilskud fra staten i to år.

Forslaget er en del af det samlede finanslovsforslag, som partiet præsenterer i dag klokken 13.

- Vi kan se, at der er områder i landet, hvor det kniber med at få nyuddannede akademikere til at søge arbejde, ligesom der er områder, hvor særligt produktionsvirksomhederne ikke udnytter det potentiale, som en akademiker kan bidrage med, siger Esben Lunde Larsen, der er ordfører for innovation og videregående uddannelser.

Tiltaget vil sikre udvikling og vækst i landdistrikterne, samtidig med at unge får en ekstra mulighed for at komme i arbejde, lyder det fra partiet.

- Vi ser desværre en regering og en landdistriktsminister, der sidder totalt på hænderne, når det gælder om at tage initiativer til at skabe udvikling i landdistrikterne. Den passive holdning deler vi ikke i Venstre, og derfor lancerer vi nu dette forslag, siger Esben Lunde Larsen.