V klar til grønthøster over erhvervsstøtten
Venstre melder sig klar nu til at køre grønthøster hen over erhvervsstøtten. Blå blok kritiserer partiet.

Venstre er parat til at køre grønthøsteren hen over erhvervsstøtteordningerne for at hente to en halv milliarder kroner.

Det fastslår partiets finansordfører, Peter Christensen, da Folketinget torsdag tog hul på det første sværdslag om næste års finanslov.

De to en halv milliarder støttekroner skal hovedsagelig gå til at sænke selskabsskatten, men Venstre har foreløbig holdt kortene tæt til kroppen i forhold til, hvor man vil hente pengene.

Men under finanslovdebatten løfter Peter Christensen altså en del af sløret:

- Man kunne gøre det med grønthøstermetoden, hvis man ikke kan blive enig om andet, lyder det fra Venstres finansordfører.

Partiet kom straks i skudlinjen fra begge sider af Folketinget.

Både Liberal Alliance og den røde blok ønsker svar på, hvordan det store oppositionsparti i sommer kunne indgå en skatteaftale med regeringen om at hæve afgifter for 1,8 milliarder kroner, som man nu vil afskaffe igen, før aftalen overhovedet er stemt igennem.

- Venstre ruller bare de dårligdomme tilbage, man selv har indført, lyder det blandt andet fra Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen.

De seneste dage har de øvrige partier i blå blok beskyldt det store oppositionsparti - der nyder større vælgeropbakning end de tre andre borgerlige partier tilsammen - for at slingre i skattepolitikken.

Men det skudsmål afviser Peter Christensen pure, og han fastslår, at Venstres politik på skatteområdet er et skattestop.

Regeringens finanslovforslag lægger op til noget nær nulvækst i det offentlige forbrug, ligesom man har erkendt, at man ikke får skabt det antal arbejdspladser til næste år, som man tidligere havde regnet med.

/ritzau/