V afviser beskyldning om zigzag-kurs om skat
Venstre afviser beskyldninger om, at partiets skattepolitik slingrer. Venstre står fast på skattestop.

- Havde vi 90 mandater, så havde vi et skattestop.

Sådan lyder det fra Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, efter, at de øvrige partier i blå blok tirsdag har kritiseret det altoverskyggende oppositionsparti for at slingre i skattepolitikken.

Både De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance efterlyser klarere signaler fra Venstre, men ifølge Ellen Trane Nørby er der intet at være i tvivl om:

- Jeg tror sådan set ikke, at danskerne på nogen måde er i tvivl om, at det, der kendetegner Venstres skattepolitik, er et skattestop, siger hun.

På spørgsmålet om, hvorvidt Venstre vil genindføre skattestoppet, hvis partiet vinder næste valg, siger Ellen Trane Nørby:

- Vi udsteder hverken valgløfter i dag eller i morgen. Men jeg kan sige, at skattestoppet er omdrejningspunktet for Venstres skattepolitik. Det gik vi til valg på, det er den politik, vi står for, siger hun.

Skattedebatten startede, da Venstre mandag slog fast, at "skattestoppet er omdrejningspunkt for Venstres skattepolitik".

Men Liberal Alliance brugte et citat fra Ellen Trane Nørby om, at "man ikke skal tolke alt for meget ind i den sætning" som løftestang for at kritisere Venstre for at skabe "total forvirring" om skattepolitikken.

Men kritikken holder ikke vand, mener Ellen Trane Nørby:

- Der er nogen, der har meget travlt med at tolke både det ene og det andet og det tredje og det tiende ud af en enkelt sætning.

- Og der kan jeg bare sige, at man hverken kan tolke noget i den ene eller den anden retning, fordi den sætning er udtryk for, at situationen er, hvad den altid har været, nemlig at Venstre støtter et skattestop, lyder det fra den politiske ordfører.

/ritzau/