USA dropper træning af afghanske rekrutter
27.000 nye soldater skal igen tjekkes for kontakter til Taliban. De ansvarlige har sjusket med rekrutteringen.

De amerikanske specialstyrker i Afghanistan har suspenderet al træning og uddannelse af afghanske rekrutter, indtil de nye soldater er blevet undersøgt på ny for forbindelse til Taliban-oprørerne. Det skriver The Washington Post søndag.

Ifølge den amerikanske avis vil beslutningen påvirke 27.000 rekrutter. Suspenderingen kommer som reaktion på, at mindst 45 amerikanske soldater er blevet dræbt af afghanske kolleger i løbet af 2012.

De afghanske rekrutter bliver normalt tjekket grundigt, inden de bliver en del af hæren. Men ifølge The Washington Post er det kritiske eftersyn ikke blevet udført grundigt nok, fordi processen sløver en hurtig udvikling af den afghanske hær og landets politistyrke.

- Vi har en rigtig god og kritisk gennemgang af rekrutterne. Men vi har lært, at man ikke bare kan tage processen for givet.

- Vi skulle nok fra starten have haft et system til at følge op på undersøgelsen af soldaterne, siger en højtstående amerikansk officer med ansvar for rekrutteringsprocessen.

Nato har i øjeblikket omkring 130.000 soldater i Afghanistan, som bekæmper Talibans opstand.

De fleste Nato-styrker trækker sig ud af landet ved udgangen af 2014, og derefter er det meningen, at afghanske soldater skal overtage kontrollen med sikkerheden i det krigshærgede land.

I løbet af de seneste måneder har Taliban optrappet deres angreb og forsøg på at infiltrere den afghanske hær for at ødelægge Nato's tilbagetrækningsplan.

/ritzau/AFP