USA beder YouTube overveje Muhammed-video
USA har bedt videohjemmesiden YouTube om et overveje, om den omstridte Muhammed-film bryder sidens regler.

Det Hvide Hus i Washington har henvendt sig til hjemmesiden YouTube og bedt om, at YouTube overvejer, hvorvidt det omstridte islamkritiske videoklip "Innocence of Muslims" er i overensstemmelse med YouTubes regler for at lægge videooptagelser på siden.

Tommy Vietor er talsmand for USA's nationale sikkerhedsråd, og han siger, at embedsmænd i Det Hvide Hus har kontaktet YouTube, der ejes af Google.

Rasende muslimer i en række lande i Mellemøsten har demonstreret ved amerikanske ambassader i protest mod videoklippet "Innocence of Muslims".

I onsdags sagde Google, at klippet ligger inden for selskabets retningslinjer, og at det ikke bliver fjernet.

Men adgangen til at se klippet blev midlertidig lukket i Egypten og Libyen.

Også i Pakistan, Afghanistan og Indonesien er adgangen blokeret, og landene har opfordret til, at klippet fjernes fra YouTube.

Jay Carney, der er talsmand for Det Hvide Hus, har betegnet demonstrationerne og angreb på amerikanske missioner for en "ret skrøbelig situation".

- Det er ikke en sag, hvor man skal rette sine protester mod USA eller USA's politik. Det er et svar på en video, der krænker muslimer, siger han og tilføjer, at Det Hvide Hus regner filmen for "afskyelig".

/ritzau/AFP