US Open-vinder: Federer og Djokovic er bedre
Vinderen af US Open, Andy Murray, vurderer, at både Roger Federer og Novak Djokovic har været bedre i år.

OL-guldvinderen og den nykårede vinder af US Open, Andy Murray, er i gang med sin absolut bedste tennissæson i karrieren.

Alligevel mener Murray, at både verdensetteren Roger Federer og US Open-finalisten Novak Djokovic har været bedre på årets ATP Tour.

- Jeg synes ikke, at jeg har været den bedste på Touren. De sidste måneder har været gode for mig, men tennis handler om mere end grand slams, siger Murray.

Skotten vurderer ikke, at det er nok med OL-guldet i London, og at han natten til tirsdag dansk tid tog sin første grand slam-titel med finalesejr i US Open over serberen Novak Djokovic.

- Djokovic har spillet flot tennis gennem det meste af Masters-serien, og Federer har kæmpet sig tilbage til førstepladsen på verdensranglisten.

- Det er vigtigt at huske på, at sæsonen starter i januar og afsluttes i november. Jeg mener, at Djokovic eller Federer er sæsonens bedste spiller, insisterer Murray.

For første gang i karrieren avancerede Murray tirsdag til tredjepladsen på den nyeste verdensrangliste, kun overgået af Djokovic og Federer. En skadet Rafael Nadal er røget ned på fjerdepladsen.

Sådan ser top-10 på mændenes verdensrangliste ud lige nu. I parentes står sidste uges placering.

1. (1) Roger Federer, Schweiz, 11,805 point.

2. (2) Novak Djokovic, Serbien, 10,470.

3. (4) Andy Murray, Storbritannien, 8,570.

4. (3) Rafael Nadal, Spanien, 7,515.

5. (5) David Ferrer, Spanien, 5,915.

6. (7) Tomas Berdych, Tjekkiet, 4,830.

7. (6) Jo-Wilfried Tsonga, Frankrig, 4,520.

8. (8) Juan Martin del Potro, Argentina, 3,890.

9. (9) Janko Tipsarevic, Serbien, 3,285.

10. (10) John Isner, USA, 2,610.

/ritzau/