Unge svindler med udeboende SU

En gruppe unge svindler sig til tusindvis af kroner ved at registrere sig som udeboende, mens de bor hos forældrene.
Sidste år havde Uddannelsesstyrelsen 105 sager, hvor de i alt opkrævede 2,3 millioner kroner i tilbagebetaling fra unge, der havde opgivet falsk bopæl.
Sidste år havde Uddannelsesstyrelsen 105 sager, hvor de i alt opkrævede 2,3 millioner kroner i tilbagebetaling fra unge, der havde opgivet falsk bopæl. Foto: Colourbox

Posten bliver sendt til veninden eller onklen, men den unge bliver stadig forsøget hjemme hos mor og far.

Sådan er der mange unge, der løber om hjørner med uddannelsesstyrelsen og fusker sig til tusindvis af ekstra kroner som udeboende.

Det skriver 24timer.

Sidste år havde Uddannelsesstyrelsen 105 sager, hvor de i alt opkrævede 2,3 millioner kroner i tilbagebetaling fra unge, der havde opgivet falsk bopæl.

Men det er kun toppen af isbjerget, for styrelsen reagerer først, når kommunerne får mistanker i en bestemt sag og indberetter den.

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) kalder det "dybt forkasteligt", at de unge snyder med SUen.

"Det kan ikke være sådan, at man både får en gratis uddannelse og sidder og snyder med offentlige midler," siger han til 24timer.

Han vil nu overveje større bøder til fuskerne. Og den er De Konservative med på.

"Det her er socialt bedrageri. Og der er kun en måde at komme det til livs på. Det er ved at give nogle kæmpe bøder, som folk virkelig kan mærke," siger uddannelsesordfører Charlotte Dyremose til Newspaq.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning mener, at SUen på 1.200 til 2.700 kroner som hjemmeboende er for lav og frister nogle unge til at snyde.

"Det er ikke fair at give folk så lidt penge for det, de skal bruge al deres tid på. Jeg tror, at mange unge føler, at SUen på ingen måde er til at leve af," siger Martin Schäfer til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.